Бул. "Свобода" с велоалея до Братската могила

Стартират нови ремонти за 7 млн. лева

Пловдивчани да не се залъгват, че уличните ремонти ще свършат до един месец, а да се запасят пак с търпение, защото най-късно във втората половина на септември започва нова офанзива.

Седем милиона лева са заделени за преасфалтиране на градските пътища,  избрани са изпълнители, обжалване няма, уточнени са и улиците, които ще се ремонтират, каза кметът Иван Тотев. В районите „Централен”, „Северен” и „Източен” ще работи фирма „Драгиев и ко”, а в „Южен”, „Тракия” и „Западен” - „Пътинженеринг”. И двете фирми са достатъчно известни с качеството си в Пловдив. Поръчката за „Коматево” за около един милион лева е спечелена от „Драгиев и ко”, но фирмата се е отказала, защото има предостатъчно работа. Ще бъде поканен втори на търга, уточни кметът.

Нов асфалт ще се полага на бул. „Васил Априлов” в участъка между „Шести септември” и моста на Марица. Ремонт ще има на двете платна на бул. „Свобода” от „Васил Априлов” до мол „Пловдив”. Успоредно с това ще се изгражда велоалея към Братската могила, а от северната страна на булеварда - паркоместа. Паркирането от южната страна на бул. „Свобода” ще бъде забранено, предупреди Тотев.

Строителите ще се борят с дупките на бул. „Никола Вапцаров” в отсечката от ул. „Димитър Талев” до „Македония", където положението е много зле, а също така и в участъка между „Стефан Стамболов” и „Михалаки Георгиев”, където след ремонт на В и К преди няколко години асфалтът пак се е напукал. В „Тракия” освен Асеновградско шосе и зоната около „Галакси” ремонтът ще огрее и няколко вътрешни улици.

Преасфалтирането на бул. „Цар Борис III Обединител” също е включено в списъка, но зависи от това кога ще приключи изграждането на хидроизолацията над подлеза в срещу Пощата. Валяци ще минат по бул. „Руски” от ул. „Ген. Д. Николаев” до бул. „Шести септември". Този участък не е включен в ремонта на булеварда, който изпълняваше „Щрабаг”.

И на бул. „Шести септември” отново ще кипи ремонт, но в отсечката от Адата до „Шахбазян” .Там обаче строителите ще влязат, след като се пусне за движение бул. „Марица юг” от Водната палата до Адата.

За основен ремонт са предвидени ул. „Велико Търново”, „Цанко Дюстабанов” , „Лозенград”, а също така и две разбити улици в Коматево - „Лозарска” и „Бадемите”.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?