Следвайте ни

Бул. "Копривщица" няма да се затваря изцяло за ремонт, засега

viber icon

Двете платна на бул. „Копривщица” си остават отворени за движение с изключение на крайната лента до жп линията в посока Пещерско шосе.

 „Молим гражданите за повече търпение, защото няма как по друг начин да реализираме проекта за два нови водопровода и сградните отклонения”, каза техническият ръководител на обекта от фирма „Драгиев и ко” инж. Валентин Алексиев. 

Изкопните работи започнаха в събота, както „Марица” писа, а платното е отцепено със сигнална лента. Планът за временната организация на движението  е съгласуван с КАТ и община Пловдив още преди да започнат строителните работи на бул. „Христо Ботев”, който е част от проекта.  Издадена е и заповед на кмета на града. Строителите се надявали да получат разрешение за цялостно  затваряне на едно от двете платна, за да работят по-бързо и по-безопасно, но от КАТ не се съгласили.  Спиране на трафика така или иначе ще се наложи, когато се стигне до полагане на асфалт. Засега ще работим на етапи, обясни инж. Алексиев. 

Едновременно върви и доставка на тръбите. Те са два вида – чугун с дължина близо 4 км.  и полиетилен.  Магистралният водопровод ще се полага от гарата по бул. „Христо Ботев” и „Копривщица” до Пещерско шосе и в обратна посока през Коматевския възел  по Коматевско шосе до кръстовището с бул. „Никола  Вапцаров”. Според проекта на В и К – Пловдив, което дружество финансира изцяло реконструкцията, тръби от полиетилен  ще се прекарват  до пресечката с бул. „Александър Стамболийски”. 

От община - Пловдив потвърдиха, че има одобрен план за временна организация на движението на бул. "Копривщица", като подчертаха, че още през миналата седмица са поставени всички необходими пътни знаци.

"Допълнително ще се сложат пътни знаци и на бул. "Христо Ботев", казаха от общинското предприятие "Организация и контрол на транспорта". Оттам призоваха шофьорите да карат внимателно  и да спазват правилата.

Ограничен е трафикът само в една от лентите от източната страна. След 18 юни една лента ще бъде отцепена и в западното платно, допълниха от ОП "ОКТ".

Снимки от Наташа Манева

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?