Следвайте ни

Бул. "Копривщица" 15 трепери: Баба Марийка се завръща

Жената беше изгонена от жилището с решение на входа, но скоро ще се прибере и ще ни тормози, твърдят съседи

86-годишната баба Марийка, която преди две години беше изгонена от апартамента на ужасите на булевард „Копривщица“ 15, скоро ще се завърне в блока. Този факт изправи всички съседи на нокти.

Както „Марица“ писа, жената трупала боклуци в жилището си в продължение на години. Отпадъците стигаха буквално до тавана. Вратата на апартамента дори не можеше да се отвори, защото вътре е пълно с най-различни неща. Прозорците нямаха стъкла и бяха закрити със стари мебели, дрехи и какво ли още не. Вътре беше ужасно - ад и смрад.

„Направихме общо събрание на блока и я изгонихме. Имаме дори съдебно решение. Беше настанена чрез някаква социална услуга. Съвсем скоро тя ще се върне и ще ни умори докрай. Това е военен блок, мъжът ми беше авиатор. Живеем тук от 1982 година. Живели сме по селата, за какво сме дошли тук и цял живот да се мъчим заради тази жена“, заяви пред „Марица“ Денка Иванова, която живее един етаж под баба Марийка.

По думите й хората от входа са започнали да се разболяват от рак. Наскоро е починала 45-годишна жена, която живеела на 13-ия етаж. Другите комшии са се изнесли от блока и към момента живеят в провинцията.

„Какво като печелим дела, мръсотията остава. Като падне налягането на водата, у нас мирише на мърша. Ако завали дъжд, у нас се събират локви от жълта и мръсна вода. Викнахме чистачи, те отказаха да се занимават и избягаха. Догоре е пълно с разложена мръсотия, която гние вече 20 години. Подозираме, че има трупове на котки и плъхове. Падаха котки от 12-ия етаж, трошиха се климатици - реакция няма. Остаряхме в този блок с тези проблеми“, заяви Иванова.

Комшиите разказаха, че никой не им обръща внимание. Те настояха някой висш чиновник или магистрат да дойде на бул. „Копривщица“ 15 и да види за какво става въпрос. Домоуправителката дори е писала писмо до омбудсмана Мая Манолова, която отговорила, че трябва да бъде издадено прокурорско решение - ключовете да бъдат дадени от полицията на етажната собственост, за да се извърши почистване.

Снимки: Авторът

„Искаме да намерят наследниците на тази жена, за да изчистят тази мизерия. От обвинението ни отговарят, че издирват само престъпници. Тук е страшно, разберете. Един път асансьорът се беше заклещил от огромни хлебарки, които бяха в шахтата. Трябваше да викаме техници“, обясни домоуправителката.

Анкета

За какво бъдеще на Пловдив трябва да работи новият кмет?