Бул. "България" затворен до Коледа

Булевард "България" ще си остане затворен поне до Коледа в отсечката между бул. "В. Априлов" и "Победа", въпреки че ремонтът е спрян по нареждане на държавната Комисия за защита на конкуренцията. До празниците ще гледаме да възстановим пътната настилка и да пуснем движението, каза вчера шефът на капиталното строителство в общината инж. Тошо Пашов. Булевардът си стои разкопан, след като фирма "Драгиев и ко" смени тръбите. Асфалтът трябваше да бъде положен от фирма "Пътинженеринг", но тя не може да работи, тъй като подписването на договора с общината е  блокирано от Комисията по жалба на консорциум "Пътни строежи" срещу конкурса.

След една седмица умуване в администрацията са решили да обявят нова поръчка само за асфалтиране на затворената отсечка. Не можем да оставим пътя в това състояние за зимата, каза инж. Тошо Пашов.

За бул. "България" само през тази година са осигурени 16 292 000 лева. Парите са от държавния бюджет, но от тях до края на септември са отчетени като разход само 2 547 000 лева, обясни шефът на дирекция "Финанси" Наталия Делчева. Според официалните данни цялата строителна програма е изпълнена едва на 31 процента. Тоест от 80 893 000 лева, планирани в бюджета, засега са изразходвани 25 милиона лева. Има много обекти, на които работата е свършена, но все още се чака актуване, за да им платим, уточни Наталия Делчева. Тя даде пример с Градския дом на културата, който е в реконструкция. Там се работи и ни е казано, че ще представят фактури за 3 милиона лева, допълни Делчева. За Дома в бюджета са заделени 6 250 000 лева, но към края на септември са отчетени едва 472 000 лева.

Липсата на приходи от приватизацията провали ремонтите в част от детските, учебни и социални заведения. От раздържавяването бяха планирани 10 милиона лева, но  ги няма.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
joro

joro

23.10.2009 | 08:43

нищо ново под слънцето - жалка история, паметник на управленското безсилие. все някой им пречи на нашите управници да се изправят в целия си блясък. само дето на крива ракета космоса й пречи. аман от некадърници, корумпирани душици и хора без мозък.

Отговори
0 0
HEPAZBPAL

HEPAZBPAL

22.10.2009 | 20:32

KOGA SLAV4O PAZBPA TOBA!

Отговори
0 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?