2374
Следвайте ни

Будните граждани за скандала в ГЕРБ: Оставки – да! Но първо вашата, г-н Алексиев!

viber icon

Сдружение „Спаси Пловдив” реагира остро на скандала, който се разрази днес в редиците на ГЕРБ-Пловдив. Преди часове районните кметове се събраха в централата на партията и дадоха скандална пресконференция, на която поискаха оставката на зам.-кмета по строителство и общинска собственост. Повод за критиките им е транспортният хаос, който се създаде около ремонтите в район „Източен” с парите от ОП „Региони в растеж”. Пръв срещу лошата организация на движението изригна кметът на „Източен” Иван Стоянов. Според него ремонтите не е трябвало да започват едновременно. В същото време от общината обясниха, че ремонтите се извършват в спешен порядък, защото има опасност общината да загуби средствата по програмата. Близо 40 млн. от одобрените 81 млн. за Пловдив вече веднъж бяха в риск заради огромната забава в предишния мандат. Сега екипът на кмета Здравко Димитров опитва да навакса, което наистина води до сложна организация и затруднения в трафика.  

Ето как коментираха ситуацията активистите от „Спаси Пловдив” в светкавичен пост във Фейсбук:

„Оставка- да!, Но първо вашата, г-н Алексиев!

Кметът на „Северен” се събуди и развя знамето на гражданската съвест

Кметът на Северен Стоян Алексиев, известен единствено със прескъпите детски площадки, които строи, и тротоарните плочки, които заедно с брат си доставя на себе си и останалите районни кметове в Пловдив, развя знамето на протеста и поиска оставка от зам.-кмета на Пловдив по строителство Пламен Райчев. Не сме адвокати на г-н Райчев, но като хора, работещи по конкретни казуси в район „Северен”, твърдим, че той все пак откликва на проблемите ни и е забил по един пирон в кварталите. И е много странно как оставка му иска точно Стоян Алексиев, който отдавна се е барикадирал в кабинета си и изобщо не знае какви са проблемите в района, който обещаваше да развива и управлява. Много е интересно какво прави точно този фигурант на активното мероприятие, организирано от градската централа на ГЕРБ срещу зам.-кмета Райчев. Интересно е, дали приятелския огън има за цел да реши проблемите със задръстванията по време на ремонтите в кв. „Гладно поле”, които наистина са ужасяващи, или просто става дума за разчистване на сметки между воюващи групи в партията на Борисов, от чиято вражда Пловдив отдавна страда.

Оставки –да! Но първо вашата, г-н Алексиев!  

Крадецът вика „Дръжте крадеца”    

Още от категорията

Виж всички

Коментари (12)

Ташко

Ташко

06.01.2022 | 20:29

Той тулупа се казва Асен като всеки втори циганин

Отговори
1 0
Патето Яки

Патето Яки

16.12.2021 | 14:12

Този Костов е Патето Аки....физичеки е същият...върти си женствено таза и не спира да кряка...и на същия ъкъл го докарва.... нищо не става от него

Отговори
6 2
Я да те видим теб

Я да те видим теб

17.12.2021 | 09:27

Я да те видим теб като си толкова отворен

Отговори
2 0
истината

истината

16.12.2021 | 11:30

Тези отношения са от началото на мандата. Мамин и хората му никога няма да простят на Здравко, че за Мамин няма трети мандат. А истината е, че ако Здравко не се беше уредил чрез бизнескръгове, което повлияха на Бойко и основно чрез натиска на дядо Николай, пак пред Бойко, на Мамин третия мандат му беше в кърпа вързан. Това е истината. И при това положение няма как да няма война. Става въпрос за много пари все пак. Мамин и Роза изградиха бизнес за стотици милиони. Нали никой не е толкова наивен да мисли, че това щеше да се случи, ако Мамин не беше подписвал като първостепенен разпоредител на бюджета за осем години почти два милиарда. И война ще има. Та Здравко с мерака си да бъде кмет издърпа лапачка за десетки милиони на горните. А иначе и той - Димитров, си е виновен. Нима не знаеше какво го чака. И всичко това можеше да си го спести, ако беше развъртял метлата. Хайде районните кметове и администрация не може да пипа, но общинските предприятия са на негово пряко подчинение. Та от 15 предприятия в 14 са хора на Мамин, Роза и компания. Да ги беше сменил, какво блее. Там се прави истинската местна политика. Но той си мислеше, че ще му простят. Няма прошка, моето момче, това е война за много пари.

Отговори
4 0
Смешници

Смешници

15.12.2021 | 19:04

Тези районни кметове са като пешки на Тотев, лошото е, че са с бит цар!

Отговори
10 3
цъфнал ГЕРБ

цъфнал ГЕРБ

15.12.2021 | 17:56

Спас е Пловдив!

Отговори
0 0
Иво

Иво

15.12.2021 | 17:18

Плъховете се готвят да напускат кораба.

Отговори
9 4
Аларма

Аларма

15.12.2021 | 17:10

Този смешник първо да си види района за които отговаря. Северен тъне в разруха и мръсотия.

Отговори
13 4
Коментар

Коментар

15.12.2021 | 16:58

Главният виновник е тъпият Зико. А в основата са гласувалите за него. Но тях като потърпевши ще ги пожалим.

Отговори
12 7
Местен

Местен

15.12.2021 | 16:45

Не се карайте... Оставка на всички!

Отговори
14 5
РАЗПАДЪТ ЗАПОЧНА!

РАЗПАДЪТ ЗАПОЧНА!

15.12.2021 | 16:29

Токсичността вече става явна и непоносима.

Отговори
15 4

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?