49

Броят колите до Водната палата, за да решат за пробива

Европейският център за транспортни политики (ЕЦТП) инсталира камери, с които в продължение на две седмици ще изследва трафика в зоната на Водната палата в Пловдив.
 
Това става, след като Общинският съвет взе решение изпълнението на проекта за пробив и строеж на кръстовище на две нива на бъде спряно. Причината - липсата на яснота по различни казуси, включително липсата на експертна оценка за бъдещата интензивност на трафика и отражението й върху околните кръстовища и пътни артерии.
 
Експерти на ЕЦТП остават в готовност за среща и дискусия и с местните хора, преди да бъде изготвен от доклад, който да бъде предаден на общинската власт в Пловдив.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
4 коментара
Тошко

Тошко

09.11.2022 | 18:08

И извънземни преброители да сложат няма да рещат проблема с трафика,чистия въздух и т.н. и т.н.Стана ясно -пловдивчани желаят нормална среда за живот/то пък един живот!!/.Абсолютно необходимо е парите от пробива да се пренасочат ,та белким до края на мандата Зико да завърши нещо от безкрайните безобразни подхванати ремонти .Хора ,ако затворят този мост ,усилят пробива под централна гара,разкопаят улиците и булевардите за Южния обходен колектор,бул.ДУНАВ,Брезовско шосе и т.н. ще летим ли или ще чакаме неволята да ни оправи.Всички са се вперили във въпросният пробив и никой не се сеща да попита какво става с бюджета на Общината,със заемите,с парите,които всички ние трябва да плащаме.Един прост пример-Водния цикъл.Сроковете за приключване отдавна изтекоха.В обратните води на управленското безсилие и некомпетентност са на път да изтекат от джобовете на данъкоплатците 24 000 000/двадесет и четири милиона/лева.И малко отгоре."Недопустими за финансиране разходи"-виж сайта на Община Пловдив.Да не се окаже накрая ,че ще платим повече ,отколкото е безвъзмездното финансиране.Нека припомним ,че при първото обществено обсъждане през 2020г. тази сума беше 3 100 000лв.За тези пари си струва да се направи отделна сесия, за да стане ясно как и защо.И КОЙ ЩЕ ПЛАЩА!!!

Отговори
5 4
спец

спец

09.11.2022 | 14:54

Питам , мамината слива , като правише това безумно кръгово на 100 метра от най-натовареното кръстовище на Пловдив и създаде изкуствена тапа, НЯКОЙ ПИТА ЛИ???? Консултира ли се с КАТ???? НЕ!!!! Направи ли КОМПЮТЪРНА СИМУЛАЦИЯ, КАТО СЕ БРОЯТ КОЛИТЕ В РАЗЛИЧНИТЕ ЧАСОВИ ПОЯСИ???? НЕ!!!! Просто на своята празна кратуна реши , че там ще има КРЪГОВО и ОКЕНЗА ТРАФИКА В ЦЕНТЪРА НА ГРАДА!!!! Ама нали трябваше да УСВОИ НАД 1 МИЛИОН!!!Ей така се става олигарх!!!!За КРЪГОВО , което не струва повече от 30 хил .лева...ЦЯЛ МИЛИОН!!! ПУКА МУ ,ЧЕ С ТОВА КРЪГОВО НАПРАВИ ТРАФИКА АД!!!

Отговори
26 2
Баба Яга

Баба Яга

09.11.2022 | 16:47

Сега е назначил и клакьорки да грачат срещу премахването на кръговото. Ама като гледам коя е основната клакьорка предполагам не му излиза скъпо.

Отговори
14 1
Йоан

Йоан

10.11.2022 | 10:15

Има достатъчно будни граждани!!! Стига посочвайте само маминия и тиквата, че са против! Те са основно КРАДЦИ! С това ще ги запомним!

Отговори
1 1

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?