Следвайте ни

Брестовица на протест: Блокираха Околовръстното, искат "Оставка и затвор" заради мангана във водата СНИМКИ

viber icon

Жителите на Брестовица блокираха детелината на Пещерско шосе и Околовръстното с мощни викове "Оставка и затвор".  Те продължават да настояват за оставките на ръководството на ВИК Пловдив, РЗИ, Басейнова дирекция и главния архитект на община Родопи. Поводът е продължаващият проблем с мангана във водата в селото.Задръстването, което се образува по Пещерско шосе обаче изнерви шофьорите. Почти никой от тях не знаеше за протеста. "Знам за проблема им, не може да пият вода с манган, но не смятам, че точно по това време трябва да изразяват недоволството си. Прибирам се в Пещера и вече повече от половин час вися в тапата. Дано им се оправи проблема", каза Георги. 


В началото на протеста се стигна до словесен сблъсък между протестиращите и полицията. Причината за спора беше дали имат разрешение  да отцепят Околовръстното. 


"Живеем в 21 век", "Оставка Николов", "Това е геноцод" пишеше на част от разпънатите плакати.  По думите на хората те биват постоянно лъгани, че се работи по проблема им.  Сред протестиращите имаше и плакати за други каузи като кариерите в Белащица.


Протестиращите са категорични, че ако исканията им не бъдат чути за пореден път, то следващият път ще окупират  МРРБ. 


Те предупредиха още,  че ако  виновните не получат полагащото им се наказание, случилото се с водата на Брестовица ще се повтори и на други места. "Не може държавата да пази чиновниците, а не хората", категорични са те. 


Протестиращите благодариха за получената подкрепа от сдружения от с. Кадиево, Труд, Първенец, Ситово, Лилково и Гълъбово, от квартал Коматево, както и от две пловдивски сдружения - "Обичам Пловдив" и "Протести Пловдив".

Протестиращите започнаха и събирането на подписка, в която настояват за спешно решение на въпроса. 

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Уеб

Уеб

01.07.2021 | 18:22

Селски научисе дапишеш на Български , а не на селски , цървул .

Отговори
1 0
Тиквата в Тутракан - смях

Тиквата в Тутракан - смях

30.06.2021 | 18:36

https://m.offnews.bg/news/Politika_8/Pozdravi-na-Bozhkov-pozdravi-na-Peevski-opit-za-razgovor-s-Bojko-Bo_754573.html

Отговори
6 3

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?