49

Браво! Ученици от Пловдив намериха чанта с пари и злато и я върнаха СНИМКИ

Пловдивски ученици се превърнаха в герои за пенсионерка и пример за своите връстници.  На 15 юни седмокласниците Соня Костова,  Зара Петрова, Тодор Андреев и Георги Пенчевски от  ОУ „Драган Манчов" се разхождали в квартал „Смирненски”. Те забелязали на пейка забравена дамска чанта и без да се колебаят позвънили на тел. 112, а  след това я предали във Второ РУ. 


В чантата имало значителна парична сума и златни накити. Малко по-късно същия ден униформените установили и притежателката им - възрастна пловдивчанка, която си получила парите и ценностите, изразявайки своето възхищение и благодарност за постъпката на децата.

На церемония днес в сградата на полицията на децата бяха връчени грамоти за доблестната постъпка. 

Присъстваха родителите на учениците, директорът на училището Десислава Стаменова и една от класните ръководителки – Иванка Казакова. 


Към всички тях зам. - директорът на полицията комисар Васил Костадинов отправи думи на признателност за доброто възпитание в отговорност и съпричастност. 


В приветствието си заместник директорът подчерта, че поведението на четирите деца е пример за подражание не само за техните връстници, но и за цялото ни общество. 


„В днешно време все повече се нуждаем от такива добри дела, които да ни вдъхват вяра, че човечността и подкрепата между хората продължават да бъдат ценени. Още по-хубавото е когато те са извършени от нашите деца в доказателство, че мисията ни като родители е изпълнена”, посочи той. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
Аз всъщност

Аз всъщност

17.06.2022 | 20:54

Питам, като тегля 3000 лв, ми искат обяснения откъде са парите. Тази баба писала ли е обстойно ?

Отговори
3 1
Лили

Лили

17.06.2022 | 17:30

Браво на децата, само дето като ги гледам с тези къси шортички си мисля а бе тези деца не спазват ли правилника на училището по отношение на облеклото или такъв правилник въобще няма.

Отговори
3 2
Веселинъ ЕГН 7112136860

Веселинъ ЕГН 7112136860

17.06.2022 | 16:43

Децата на мафиотите оправдават кражбите на родителите си чрез "намирането" на невъзможното за намиране. Полицаите са част от тази мафия,защото добре знаят,че все по-често те "намирания" са начин да се перат пари. Безобразието е абсолютно! Полицаите и юристите ще бъдат подложени на Безумен Народен Съд!

Отговори
3 7
Боко

Боко

17.06.2022 | 15:15

И на кого я върнаха?

Отговори
3 7

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?