71

Бясното наддаване за паркинг до КАТ провали търга, подготвят нов

Безпрецедентното  наддаване за общинския  терен  до КАТ и Шекер махала провали търга за наем, обявен от район „Северен“ с цел на това място да има паркинг.

Идеята беше да се предостави възможност за паркиране на ул. „Напредък“, а от друга страна да се сложи край на сметището, трупано всеки ден от жителите на махалата.  

„Съжалявам, че трябваше да прекратим процедурата, но ще подготвим нов търг, ако заложат имота  в Годишната програма за управление на общинска собственост“, каза за „Марица“ кметът на района Стоян Алексиев. 

Четири фирми бяха подали документи за участие в търга  за наем за 5 години на терен с площ 2810 кв. метра и начална цена 1686 лева. Шеметното наддаване със 77 стъпки вдигна цената на нечуваните 14 668 лева. Тя беше предложена от фирма „Мистрал Метал“ ЕООД, представлявана от Красимир Бончев, става ясно от документацията на районната администрация. Комисията излъчи фирмата за победител, на който беше даден срок да внесе първоначалния наем. Той обаче се е отказал. 

Сметището до мезонетите на Шекер махала е чудовищно.

„Постоянно се почиства, има полицейски патрули, но пространството  продължава да се замърсява. Добре е, че от един месец не палят гуми, както беше преди“, коментира Стоян Алексиев. 

И от ОП „Чистота“ потвърдиха, че теренът на ул. „Напредък“ се чисти всеки ден, включително и в събота. „Работи се с тежка техника – челни товарачи и самосвали, отпадъците се вдигат, пространството се излъсква, така, че и едно боклуче няма, а след обяд отново прилича на сметище. Освен това се правят и извънредни акции. В квартала има достатъчно контейнери. Често ги чупят, недоволстват, че са поставени до техните къщи и предпочитат да хвърлят боклука на земята“, коментираха от общинското предприятие. 

В „Чистота“ също се надяват, че с изграждането на паркинг безобразието с боклуците  срещу КАТ ще бъде спряно. 

Снимки от Наташа Манева

 

 

Оцени новината

Оцени новината
3.7/5 от 3 оценки
3.7/5 от 3 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
5 коментара
Толкова сте плоски че под врата се промушвате

Толкова сте плоски че под врата се промушвате

18.02.2023 | 19:30

Га падне на лев и петдесет на ден и я шъ ида да играя на търга Ние се досещаме защо са тия провалени търгове Правилният човек чака. скрит във храстите Май Ама нали някой хубав слънчев ден ще изскочи на светлина И тогава Няма не искам Няма недей

Отговори
4 0
Търг

Търг

18.02.2023 | 17:40

Нелогично тук прекалено висока цена, за река марица прекалено ниска тези от общината не ги разбирам, явно не е така нарепения наш човек на там намирисва

Отговори
5 0
Арх

Арх

18.02.2023 | 17:08

КАТ си има паркинг. Но си го заделиха за себе си. Противно на закона. За гражданите остана паркинга на Шекера, с просячетата.

Отговори
10 0
Христов

Христов

18.02.2023 | 16:58

Нашия кмет/Северен/ е най- зле от всички. Всичко недовършено, започнато и изоставено...заради такива- никога повече ГЕРБ.

Отговори
12 0
В Южен

В Южен

19.02.2023 | 01:49

Е още по зле!

Отговори
2 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?