Следвайте ни

Бойни изкуства и салса събират почитатели на Бунарджика

viber icon

Бойни изкуства, урок по салса, народни танци, пилатес, йога ще има през уикенда  на главната алея в подножието на Бунарджика около паметника на Васил Левски.Това е само  една част от традиционния фестивал „Здравей, Здраве!“ Пролетният празник на здравословния живот в Пловдив  се провежда на открито днес и утре от 10 до 18 часа.

„На въздух, на светлина“ е мотото, което обединява лекции, практики, движение и спорт, творчески работилници за всички – малки и големи. Входът е свободен, съобщиха от район "Централен".  Мисия на фестивала е да стимулира грижата за здравето във всичките му аспекти – физическо, емоционално, ментално, духовно. Да споделя работещи практики, основани на природни и естествени средства за стимулиране на имунната защита и укрепване на организма.

Лекциите ще се състоят на  Летния театър при спазване на всички противоепидемиологични мерки. В програмата са включени д-р Марчин Илиев, Милка Кьосева, Дамян Попхристов, Иво Величков, д-р Александър Илиев, проф.д.т.н.инж. Жеко Ганев.

Фестивалът ще даде тласък и на  пилотната инициатива от кампанията Европейска миля за пробягване на една миля  (1.6км). Всеки включил се и изминал разстоянието става част от дарителска кампания в полза на Клиниката по онкохематология към УМБАЛ „Св. Георги” – Пловдив.

Организаторите предвиждат и разходка с водач през всички локации на фестивала до Альоша и обратно предиобед и следобед в двата фестивални дни. Изминалите пеша разстоянието също  се присъединят към дарителската кампания „Една миля“, съобщиха организаторите.

Фестивалът се открива с лекция на организаторите на тема „Мъдростта на нашето тяло“.  Награди ще получат отличените в тематичните конкурси за рисунка, есе и фотография.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?