71

Бойко Борисов в Пловдив: В понеделник или ще има правителство, или отиваме на избори ВИДЕО СНИМКИ

Българите да се готвят за вдигане на данъците, заяви лидерът на ГЕРБ

Трябва да се премахне плоският данък от 10 процента и да се възстанови 20 % данък за тези браншове, на които бе намален по време на пандемията, заяви Борисов

 

Българите да се готвят за вдигане на данъци. Трябва да се премахне плоският данък от 10 процента и да се възстанови 20 % данък за тези браншове, на които бе намален по време на ковид пандемията.

Това коментира в Пловдив лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Той присъства на конференция под тепетата, на която се дискутира  бъдещето на земеделието в ЕС. Темата е: „Европейската сделка за фермерите: Визията на ЕНП за земеделието в Европа“. Проявата е част от серията агроконференции, организирани от ЕНП в държавите-членки на ЕС.

Сред официалните гости са Андрей Ковачев – евродепутат от ГЕРБ – ЕНП, бившите министри на земеделието Десислава Танева /сега председател на Парламентарната комисия по земеделие/ и  Васил Грудев, кметът на Пловдив Костадин Димитров и част от екипа му и др.

Според Борисов тежка ще е задачата на бъдещия финансов министър. На него ще се падне трудният избор да увеличава налозите. Ще е трудно и на парламентарните групи, които трябва да го подкрепят. В тази връзка той цитира и препоръка на МВФ към страната ни: „България трябва да промени данъчната си система, за да осигури повече данъчни постъпления в бюджета. Необходимо е да се възстанови 20 процентната ставка на ДДС за всички сектори и да се премахне плоският данък от 10 % за доходите на физическите лица, като въведе прогресивна скала на облагане“. 

Няма да коментирам нищо, свързано с преговорите. Така Борисов отговори на въпрос дали ГЕРБ са се споразумели с партньорите министърът на отбраната Тодор Тагарев да бъде сменен. Не им прави чест на колегите  да изнасят информация за част от преговорите. Аз не участвам и не коментирам. Ние сме дали мандат като партия на преговорен екип, начело с Мария Габриел, и ако тя направи така, че да има кабинет, който да може да управлява, ще й дадем 69 гласа. И ако може да работи с Тагарев, добре. 

Бойко Борисов уточни, че това, което може да гарантира от името на ГЕРБ е, че в понеделник папката или ще бъде изпълнена, или ще стане ясно, че директно отиваме на избори и няма да има никакви преговори извън понеделник. 

 

Снимки от Валентина Биларева

Оцени новината

Оцени новината
3.5/5 от 6 оценки
3.5/5 от 6 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
32 коментара
Колев

Колев

15.03.2024 | 17:27

Този още ли е на свобода? Егати прокуратурата, егати правосъдието!...

Отговори
3 4
ха-ха-ха

ха-ха-ха

15.03.2024 | 16:47

Изучил се е докато е охранявал "Бай Тошо" . Ще чака резултатите от изборите в Русия и тогава ще обяви някакъв кабинет. Той и президента затова се услушва да види на къде ще духа вятъра. И за сега се оказват верни прогнозите ,че 2024 ще година на промяна. Промяна в БФС, дълго очаквана , но Борислав Михайлов е в миналото. Промяна с избора на нов Патриарх на Българската Православна Църква. Промяна в правителството и не се знае още колко промени ще донесе годината ,защото са минали само 3 месеца. Надявам се каквито и да се промените да са за добро.

Отговори
3 3
Срамувам  се  от  съдбата  си

Срамувам се от съдбата си

15.03.2024 | 16:07

Докато този продължава да пълни залите с ентусиазирани привърженици обикновения човек в тази държава бял ден няма да види.

Отговори
4 4
България

България

15.03.2024 | 14:22

Естествено , че ще се коалирате пак и ще довършите България докрай! Имате заповед от САЩ и Урсула. Стига си дрънкал глупости мутро. Ясни сте отдавна. Няма по-големи мошеници, продажници и престъпници от всички вас в сглобката! България изчезва с всеки изминал ден, а на вас не ви пука грам. Интересуват ви само личните интереси и тези, които ви нареждат от запад.

Отговори
12 5
Гого

Гого

15.03.2024 | 14:18

Ох, тоя не мога вече да го гледа. Отвсякъде изскача. И телевизора вече спрях...ни срам , ни очи...отвсякъде излизат мафиотските му дела и в съдебната власт с избраните от него прокурори, шефове на регулатори, пътни карти и теменужки... нямаше край...

Отговори
12 4
Боко

Боко

15.03.2024 | 13:49

Защо триете коментарите? Най-добре ги забранете. Цензура като в Северна Корея!

Отговори
14 2
Дер

Дер

15.03.2024 | 13:47

Избори искаме!

Отговори
14 5
пишещ

пишещ

15.03.2024 | 13:42

трола да *твори* сега,че скоро ще сменя *позиция* и ще се завърти като ветропоказател!Жалки сте!

Отговори
7 2
Депутат

Депутат

15.03.2024 | 13:32

Абе в. Марица,защо триете или не показвате коментарите.Хората искат избори,искат нова власт в Пловдив, ане послушковци на въженце,Пловдив с този екип ще бъде довършен и баталясан.

Отговори
18 4
БАЯЗИД СВЕТКАВИЦАТА

БАЯЗИД СВЕТКАВИЦАТА

15.03.2024 | 13:19

ИЗ БО РИ! МЕЕЕ! МУУУ! БАУ! ДЖАФ! ИЗ БО РИ! МЕЕЕ! МУУУ! БАУ! ДЖАФ! ИЗ БО РИ! МЕЕЕ! МУУУ! БАУ! ДЖАФ! ИЗ БО РИ! МЕЕЕ! МУУУ! БАУ! ДЖАФ! ИЗ БО РИ! МЕЕЕ! МУУУ! БАУ! ДЖАФ! ИЗ БО РИ! МЕЕЕ! МУУУ! БАУ! ДЖАФ! 35 ГОДИНИ! :)

Отговори
4 9

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?