Следвайте ни

Ботев и Локото ще плащат по 100 лв. за стадионите

По 100 лева ще плащат на общината  за концесиите на стадионите си футболните дружества "Ботев" и "Локомотив". Предложението за промяната на годишните такси е внесено в Общинския съвет от зам.-кмета по спорт Георги Титюков и ще се обсъжда на сесията на 17 септември.

 С това Община Пловдив изпълнява нареждането на премиера Бойко Борисов за намаляването на концесионните такси  до 100 лева. Препоръката беше дадена на кмета Иван Тотев  при посещението  на министър - председателя на  стадион "Христо Ботев".

Договор за концесията на "Локото" не е подписан, защото ръководството на клуба отказа да внесе оферта. Според   условията, определени от Община Пловдив,  концесионната вноска беше в пъти по-висока.  ПФК "Ботев" АД, чийто договор е подписан на 13 март 2013 г., трябва да плаща  в първите две години не по-малко от 31 000 лева , а през третата и всички останали години - минимум по 46 000 лева.

Новата годишна такса за "Ботев" ще влезе в сила от 1 януари 2020 г. и ще важи до края на договора, който беше сключен за срок от 35 години. 

Валентина Йеремиева

Репортер /журналист/ екип "общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Анкета

За какво бъдеще на Пловдив трябва да работи новият кмет?