Следвайте ни

Борислав Кръстев мълчи като партизанин за заплатата

viber icon

Не помня - така ръководителят на транспортния проект Борислав Кръстев отговори на въпроса каква заплата е получавал за "успешната" си работа най-вече по компонент електронното таксуване в градския транспорт. 

Според осведомени източници месечното му възнаграждение е било 2800 лева при средната заплата в общинската администрация 600 лева. Проектът е изпълняван в продължение на близо три години.

След доста заобиколни разсъждения за бюджетната част на възнаграждението и задължителното облагане, Кръстев колебливо заяви, че е взимал 1300-1400 лева на месец. По-късно той бе и ръководител на Центъра за управление на трафика, преди да поеме работата като ключов експерт по Водния проект. Сега мястото в центъра е вакантно.

"Трудно ще намерим добър специалист със заплата малко над 900 лева. Трябва да вдигнем възнагражденията на хората, които работят в Центъра, защото в момента са много ниски, а отговорността е голяма", обясни Тодор Чонов, зам.-кмет по транспорта в Община Пловдив.  

 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (1)

Симеон

16.01.2020 | 21:57
0 0

Ами да, вдигни ги, и те като Кръстев да не помнят нищо след някоя друга година защо са направили и срещу кво заплата! В затвора Кръстев, ама с тотю!

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?