Следвайте ни

Борислав Кръстев мълчи като партизанин за заплатата

viber icon

Не помня - така ръководителят на транспортния проект Борислав Кръстев отговори на въпроса каква заплата е получавал за "успешната" си работа най-вече по компонент електронното таксуване в градския транспорт. 

Според осведомени източници месечното му възнаграждение е било 2800 лева при средната заплата в общинската администрация 600 лева. Проектът е изпълняван в продължение на близо три години.

След доста заобиколни разсъждения за бюджетната част на възнаграждението и задължителното облагане, Кръстев колебливо заяви, че е взимал 1300-1400 лева на месец. По-късно той бе и ръководител на Центъра за управление на трафика, преди да поеме работата като ключов експерт по Водния проект. Сега мястото в центъра е вакантно.

"Трудно ще намерим добър специалист със заплата малко над 900 лева. Трябва да вдигнем възнагражденията на хората, които работят в Центъра, защото в момента са много ниски, а отговорността е голяма", обясни Тодор Чонов, зам.-кмет по транспорта в Община Пловдив.  

 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Симеон

Симеон

16.01.2020 | 21:57

Ами да, вдигни ги, и те като Кръстев да не помнят нищо след някоя друга година защо са направили и срещу кво заплата! В затвора Кръстев, ама с тотю!

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?