Следвайте ни

Борислав Инчев: Не Етична комисия, а компетентните органи да разследват кмета на "Северен"

viber icon

Председателят на ВМРО Пловдив Борислав Инчев внесе днес сигнал до Окръжна Прокуратура, засягаща кмета на район „Северен“ – Стоян Алексиев. Сигналът е във връзка с изнесена информация  в електронните медии, за евентуални корупционни действия от негова страна.

В сигнала пише:

"От ВМРО сме изключително притеснени от случващото се в администрацията на пловдивския район „Северен“ и поради тази причина подаваме сигнал до Окръжна Прокуратура Пловдив. Очевидно е, че не става въпрос за вътрешнопартиен спор, а за сериозен управленски проблем. Разбираме опита за заблуда от страна на ГЕРБ въпросът да се отнася към Етичната комисия на партия ГЕРБ, а не към компетентните органи. За нас е важно подобен тип казуси да бъдат разгледани от компетентни институции, само така няма да има съмнение в пловдивчани, че за пореден път ще бъде скрита истината и онеправдани виновните. 

Продължаваме да очакваме кмета на Община Пловдив Здравко Димитров да назначи независим и обективен одит, а  своевременно в район „Северен“ трябва да влязат също АДФИ и звеното за вътрешен одит, което е в голяма община.

Настояваме също, за да бъдат наистина ефективни подобни инспекции, във времето на тяхното извършване районният кмет да бъде в отпуск и да не присъства."  

Стоян Алексиев: Нека се направи проверка и да спрат спекулациите

"Това е тяхно право на ВМРО, щом са решили да го сторят." Така коментира  кметът на район "Северен" Стоян Алексиев сигнала, който Воеводите внесоха днес в Окръжна прокуратура срещу него. Сезирането на държавното обвинение е във  връзка с изнесена информация  в електронните медии, за евентуални корупционни действия от районния кмет.

"Не се притеснявам, даже още по добре, че внесоха този сигнал. Нека се направи проверка, за да се докаже, че не съм извършил нищо незаконно и да се спрат спекулациите", коментира Стоян Алексиев.

 

 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?