Бонус от премиера за Пловдив: Още 15 млн. за Южната тангента на Околовръстното ВИДЕО

Още един финансов бонус от държавата получи Пловдив при днешното посещение на премиера Бойко Борисов. Той обеща правителството  да отпусне 15 млн. лева за изграждането на Южната тангента на Околовръстното шосе - отсечката от Кръговото до Скобелева майка. По проект това е четирилентов скоростен път с обща дължина от 4,5 км.

"Тази отсечка е важна за града и тя ще помогне за разтоварване на трафика в града. Ще изкараме целия транзитен трафик от Пловдив с новия лъч“, коментира Борисов, който дойде да инспектира строежа на кръговото кръстовище на Асеновградско шосе.

"До една седмица ще е готово, виждам. На този път обичат да карат бързо, като е по-малко кръговото и  минават на пряко – не могат да го видят Затова е толкова голямо”, пошегува се Борисов.

Съоръжението е с диаметър 120 метра и обиколка 360 м, а стойността за изграждането му е 2,2 млн. лв.

Кръговото се изгражда от "ИСА - 2000". Очаква се в края на март същата фирма да започне строителните работи на локалните платна от двете страни на Асеновградско шосе. Платната ще бъдат с ширина шест метра. Изграждането на локалите ще даде възможност за транспортен достъп до сградите, построени на шосето.

След като похвали инспектирания строеж Борисов разпореди на финансовия министър да направят всички необходими стъпки, за да започне да се строи новия лъч на Околовръстното, който ще свърже пътя Пловдив – Асеновград със Скобелева майка.

Проектът беше рестартиран от кмета Здравко Димитров още докато беше областен управител.

По-рано през деня Борисов  чу благодарностите на феновете на Локомотив и Ботев за отпуснатите общо 37 млн. лева за стадионите на двата клуба.

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
5 коментара
мхм

мхм

01.03.2020 | 08:03

Само тикви около Премиеро, начело с главната тиква...

Отговори
1 3
ГЕРБ

ГЕРБ

29.02.2020 | 16:12

Нашия местен вожд Тотев не го видях , нещо са го забравили ! Защо ли !

Отговори
4 1
Колега

Колега

29.02.2020 | 15:49

Здравка пак се вре. Чак ще седне в него. Тая няма спиране - алчно много, още апартаменти и басейни иска

Отговори
3 2
Док

Док

29.02.2020 | 15:33

Относно стадионите и държавното тото и даваните общи пари: държавата подмомага частни фирми, малко от многото. За училищата и спортните зали - адмирации. При истинска прокуратура, някои щеше да е отстранен и евентуално осъден от съд.

Отговори
1 1
Пенчев

Пенчев

29.02.2020 | 14:51

Бойко, много внимавай с тия двамата - Здравко и Здравка, толкова са алчни, крадливи и "умни", че така ще те омацат с тия милиони, накрая ти ще си виновен за всичко, а те ще се излежават по плажовете в Дубай.

Отговори
0 3

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?