Следвайте ни

Бомба ли е паднала на Коматевския надлез?

Стълбището на Коматевския надлез е разрушено, сякаш върху него се стоварила бомба, видя репортерският екип на "Марица". Руините са от северната страна на надлеза, точно срещу сградата на училището "Елин Пелин". Половината от стъпалата са изкъртени. Бетонните блокчета и камъни  заприщват изхода, ако си решил да слезеш от моста на велоалеята, която се ползва и за тротоар. На стълбището можеш да си потрошиш краката, ако не внимаваш.

За мръсотията да не говорим. Съоръжението трябва да се поддържа от Община Пловдив, но очевидно по незнайни причини отдавна не се стопанисва. Боклуци и дебел слой прах покриват оцелелите стъпала.

"Ще изпратя колегите на проверка и ако наистина стълбището е компрометирано, ще търсим начин да извършим ремонт", увери кметът на район "Централен" Георги Стаменов.

Под надлеза, на бул. "Христо Ботев", част от мантинелата е огъната, а друга изобщо липсва, вероятно отнесена от някой шофьор - камикадзе. За пътните знаци отговаря общинското предприятие "Организация и контрол на транспорта".

Снимки от Наташа Манева

Валентина Йеремиева

Репортер /журналист/ екип "общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (5)

Батко

19.08.2019 | 19:30
2 0

Тая бомба е от Гърневски или от преди него. И не е мръднала.

Видко

19.08.2019 | 19:10
4 2

Пловдив не сполучи на кметове!Партията е без значение!!! Районните кметове особено са все послушковци неграмотни но алчни за забогатяване от власт. Смея се тъжно, като изкачвам пеш тротоарите от източната страна на моста над реката на булевард Васил Априлов.Тези участъци на тротоара от по близо 50 -80 метра са като след война. Помпозно рекламирания но муден и бавен ремонт на моста завърши с откраднати или икономисани за десетки метри средства или материали след поредния глупав инженеринг - / МОДЕРНА ДУМА НА УПРАВЛЕНИЕТО НА ТОТЕВ/ Майките и хората от третата възраст всеки ден споменават майките на виновните окрали средства за ремонта на тротоарите! Кмета от своето Ауди не забелязва проблема на пешеходците! Той се интересуваше само от това което ще е благо за фамилията им!

Bam

19.08.2019 | 16:18
5 2

То само в центъра се ремонтира. Гета станаха всички квартали.. Ужас.

къде живеете?

19.08.2019 | 15:55
6 1

Това е от 100 години, сега ли го видяхте? А за търговиите имаше табели: Опасно за живота, не преминавай!

@ 4

19.08.2019 | 15:47
8 1

Що бе, дръжте си го така, компрометирано...Направо си е като артинсталация! :))

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?