Следвайте ни

Болница "Селена" в Пловдив е втора в страната по брой раждания

viber icon

2403 бебета са проплакали миналата 2019 година в УСБАЛАГ „Селена“. Това нарежда пловдивската болница на второ място по брой раждания в България.

Повече новородени има само в СБАЛАГ „Майчин дом“ в София – 3 761. „Селена“ е лидер при избор на медицинско заведение от бъдещите родители в Пловдив и региона. На второ място в града се нарежда УМБАЛ „Свети Георги“ с 1 600 раждания за миналата 2019 година, следвана от УМБАЛ „Пловдив“ с 620 и клиника „Торакс“ с 590 раждания.

371 са проплакалите бебета в Пълмед и по 200 в МБАЛ „Свети Мина“ и МБАЛ „Свети Панталеймон“. Ръст спрямо 2018 година бележат само „Селена“ и „Пълмед“.


„Най-важното за бъдещите родители е спокойствието. Това се стремим да им осигурим, за да предпочитат нас.

Постигаме го с екип от професионалисти, на които да имат пълно доверие, и с оборудване от най-ново поколение във всичките ни отделения.“, коментираха от ръководството на УСБАЛАГ „Селена“. Болницата разполага с най-голямото в България отделение по неонатология. То е сертифицирано с най-високото трето ниво на компетентност.

Оборудвано е с най-модерната високотехнологична апаратура и разполага с екип от 14 лекари неонатолози и педиатри. 266 са били пациентите на отделението през миналата 2019 година. Най-малкото бебе, отгледано от неонатологията на „Селена“, e тежало едва 520 грама. 

Румен Златански

Румен Златански

Репортер-редактор - екип "Общество"

Румен Златански е здравен репортер от екип "Общество". Завършил "География" в СУ "Климент Охридски". Работил като репортер и кореспондент в много вестници и агенции.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?