71

Болница „Пълмед“ и „Булфарма“: Ще заведем иск срещу кметa на "Западен" за уронване на престиж

Болница „Пълмед“ и „Булфарма“ заявиха, че ще заведат съдебен иск срещу кмета на район "Западен" Тони Стойчева, заради уронване престижа на болничното заведение. Причината са протестите, организирани от Стойчева във връзка с изграждането на паркинг и незаконно отдаване на терена.

От "Пълмед" подчертават, че по повод постове и видеа в социалната мрежа Фейсбук на кмета на Район "Западен" Тони Стойчева и множество нейни изяви в медиите относно договора за наем на имот между Община Пловдив и фирма „Булфарма“ с предмет: Изграждане на паркинг пред УМБАЛ „Пълмед“ и обвинения за незаконно отдаване на терена, заявяваме следното:

Теренът на бул. Пещерско шосе пред медицински комплекс „Пълмед“ е законово отдаден под наем на инвеститора „Булфарма“ . Напомняме, че дори Върховният административен съд като крайна инстанция се произнесе с решение по темата.

По повод внушенията на г-жа Стойчева, че “паркингът се изгражда незаконно и на базата на корупционно решение”, УМБАЛ „Пълмед“ и „Булфарма“ ще заведат дела срещу нея за уронване имиджа и репутацията на лечебното заведение и инвеститора, както и иск за нанесени имуществени и неимуществени вреди във връзка със забавяне на процеса по подготовка за изграждането на паркинга. Ще сезираме и всички институции във връзка с разпространяване на лъжи и клевети от нейна страна. Като лице представител на Общинската власт г-жа Стойчева е длъжна да спазва закона, а не да го нарушаваq оспорвайки решения на ВАС, както и да въвежда в заблуждение с неверни твърдения обществеността.

В Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Пълмед“ месечно се лекуват над 4 500 пациенти, а през ДКЦ и неговите лаборатории преминават над 25 000 души на месец. УМБАЛ „Пълмед“ е второто по големина лечебно заведение в цялата област и 7-ма по големина болница в страната.

Средствата от спечелените дела срещу г-жа Стойчева ще дарим на Община Пловдив за социални дейности в Район Западен.

Припомняме, че теренът е публична общинска собственост, но с решение на Общинския съвет от началото на 2023 година е отдаден под наем на фирма „Булфарма“ . 

Заради изграждането на паркинга се стигна до челен сблъсък между кметът на "Западен" Тони Стойчева и "Пълмед".  С личната й намеса временно бе спряно премахването на дървета и друга растителност на терена на бул. „Пещерско шосе“ пред лечебното заведение.  По думите ѝ теренът попада в разширението на булеварда. 

 

Оцени новината

Оцени новината
3.7/5 от 3 оценки
3.7/5 от 3 оценки

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?