Следвайте ни

Боклуци отново плуват в река Марица СНИМКИ

viber icon

Коритото на река Марица, в района на Гребната база, отново е замърсено с битови отпадъци. По черните пътеки покрай нея, както и по самия бряг, пък е пълно с паднали от бури дървета, които така и не са разчистени. 

Пластмасови бутилки, бири, чувал, баки са част от боклуците, които могат да бъдат забелязани във водата или покрай брега на Марица. Запуснатото и мръсно място обаче не пречи на рибарите да го посещават. 

Разхождащите се по брега или черните пътеки, покрай реката, пък се налага да прескачат падналите дървени „препятствия“. 

"Много са падналите дървета, който общината не разчиства, все едно ги няма. Детето ми трябва да спре колелото и да го дигне, за да продължи да кара. Неудобно е. Искаме да ни е чисто, а повечето не пазят. Вместо да си приберат опаковката в джоба или чантата и да я изхвърлят в контейнер, я хвърлят тук. Крайният резултат е, че вместо да ти е приятно, че се разхождаш сред природата виждаш боклуци", казва Маргарита. 

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Дедо

Дедо

10.04.2021 | 21:01

Така е на всякъде по брега на реката! Има и сметища! Дори в чертите на града! Но на никой не му пука! То си е до човека, но рибарите не са хората които имат най-голям принос за мръсотията. Заради това вече не ходя за риба. Мръсотията ме принуди. То и риба вече няма - браконери бол. С години никой не е проверявал билета ми.

Отговори
9 0
Баджо

Баджо

10.04.2021 | 23:20

Каква риба търсите в Марица.... те я изтровиха и кво ли не. Пък тия бракониери направо доизтрепаха квото има живо. Уж има инспектори дето да ги хващат от агенция по рибарството, ама там май само тарикати и рушветаджии има и не искат да ги хващат, щот играят с тях. Поне в Пловдив тия от рибарството никви ги няма, а някой изобщо виждал ли ги е на Марица да гонят бракониери и да обикалят?

Отговори
7 0
Лимбо

Лимбо

10.04.2021 | 19:39

Напълно са отказах от риболова , постоянно е така, отврат.

Отговори
8 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?