2374

Богдан Милчев от ИПБ към протестиращите срещу пробива: Нека обичаме града си повече, отколкото мразим управниците му

Безконфликтното преминаване през натоварени и възлови кръстовища е най-добрата практика, утвърдена по целия свят

Това, което виждаме днес, го видяхме и преди няколко дни в София и аз честно мога да кажа, че в Пловдив се открива предизборната кампания за кмет на града една година по-рано. Цяла година ще има политическо противопоставяне, но то никога не е в интерес на гражданите и най-вече на потребителите на транспортната система в един град. 

Следващото важно нещо, което искам да кажа, е, че Институтът е неправителствена организация, която винаги ще продължи да бъде коректив на всяка изпълнителна власт - без значение коя е тя. Поканата от страна на Община Пловдив беше изненадваща за мен, защото всеки, който следи дейността на Института, знае, че ние няма да се посвеним да бъдем критични, ако има проблеми по време на изграждането и най-вече, ако има проблеми с безопасността на движението по време и на изграждането на съоръжението, както и след пускането му в експлоатация.

Допускането на извънсистемния контрол от страна на местната власт е една от формулите за по-добра прозрачност на всеки един пътен проект. Ако местната община има куража да продължи не да си партнира с нас, а да ни остави да осъществяваме контрол и надзор върху всичко, което се прави, и имаме достъп до строителните площадки, то Институтът ще бъде медиатор на политическото противопоставяне.

Що се касае за конкретния проект, ще заявя категорично, че тенденцията в целия свят и практиката показват, че безконфликтното преминаване през натоварени и възлови кръстовища е най-добрата практика. Мобилността трябва да се превърне във функция на сигурността.

Що се касае до силното желание на някои местни жители да се изявяват като експерти, ще ги посъветвам да не го правят. Преди малко разговарях с един от недоволните и той казва, че не е експерт, но пък говорил като шофьор с  40-годишен опит. Моят призив е да обичаме града си повече, отколкото обичаме политическите ни партии. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Милчо

Милчо

06.10.2022 | 20:46

Целта е поредната кражба, поредната и нищо повече, краят не е ясен като дата…честито, глупаци!

Отговори
3 4
Драган

Драган

06.10.2022 | 12:18

Това което се започва в момента е най правилното решение.Всякакви протести против са чисто политически.

Отговори
6 5

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?