71

Боен самолет – топ-експонат на "Хемус" 2024 в Пловдив

Специализираното международно изложение ще се проведе от 5 до 8 юни 2024 г. в Пловдивския панаир

 

Боен самолет ще бъде сред топ експонатите на международното изложение „Хемус 2024”. То ще се проведе от 5 до 8 юни 2024 г. в Пловдивския панаир, а външни посетители ще имат достъп само на 7 и 8 юни. Макет на летящата бойна машина ще представи на щанда си представителят на Чехия, а в реални размери може да се види на летище „Крумово“. За желаещите да го видят е осигурен транспорт.

147 компании от 25 държави ще представят новости в отбранителната индустрия. Участниците ще оформят внушителна експозиция в три палати и близо 10 000 кв. метра площ. 16-ото издание на специализирания форум е най-силното от създаването му през 2006 година, отчитат от изложбения център.

„Хемус 2024“ ще представи технологичните постижения в областта на  киберсигурността, автономните системи за наблюдение, информация и реагиране, изкуствения интелект, наблюдение на социалните мрежи и анализ на информацията в тях, стратегическите комуникации, граничната сигурност, идентификация и управление на биометрични данни, борба с природни бедствия и аварии и защита на гражданското население, както и специализирани образователни продукти.

В рамките на изложбата са предвидени интересни прояви. Сред тях са  демонстрационни стрелби на Централния артилерийски технически изпитателен полигон „Змейово“, както и демонстрационни мероприятия на видовете въоръжени сили. 

 „Хемус 2024“ се провежда под патронажа на Министерството на отбраната и Министерството на икономиката и индустрията. Тази година то ще е под мотото „Отбрана, антитероризъм и сигурност“.  Основен организатор е фондация „Хемус - 95“ с председател на Управителния съвет контраадмирал (о. р.) д-р Николай Николов. 16-ото издание се реализира със спонсорството на български компании. 

Оцени новината

Оцени новината
3.5/5 от 8 оценки
3.5/5 от 8 оценки

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?