Следвайте ни

Блокове в Пловдив без парно седмица след старта на сезона

viber icon

Блокове с парно в район „Северен“ не получават топло от „EVN Топлофикация“, макар отоплителният сезон да стартира официално на 2 ноември.

Десетки граждани от жилищни сгради на бул. „Дунав“, „Барикадите“ и други места твърдят, че вместо парно, на входовете им са разлепени бележки „Абонатната станция е празна – домоуправителят да се свърже с нас!“ 

Хората са напълно объркани и се чудят дали става въпрос за авария в системата или за някаква нова процедура по включване, предупреждават професионалните домоуправители.

Операторите, които отговарят на посочения от дружеството телефон за справки, не могат да дадат обяснение за казуса. Така объркването става още по-голямо. 

От „EVN Топлофикация“ казват, че не става въпрос за технически проблем.

„На такива места някой е правил ремонти през лятото – местил е радиатори или нещо друго, и затова абонатните станции са изпразнени. Първо там трябва да мине специалист, който да провери системата. Иначе може да имат течове“, обясняват от „EVN Топлофикация“. Чак след това може да бъде пуснато парно на етажните собствености.  

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?