3906

Благотворителен концерт в Пловдив помага на децата на загинали служители от МВР

„С обич за децата, в памет на бащите герои“ е мотото, под което за поредна година се обединяват служителите на дирекциите на МВР и „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Пловдив, за да подкрепят непълнолетни деца на свои загинали или пострадали колеги. 


Благотворителната кампания се организира от местните дружества на Синдикална федерация на служителите в МВР (СФСМВР), под егидата на кмета на Община Пловдив Костадин Димитров и ръководителите на двете структури – старши комисар Георги Чергов и старши комисар Васил Димов. Традиционно силна подкрепа оказват и регионалните представители на Синдиката на служителите в затворите в България, бизнеса и граждани.  


Събитието под формата на концерт на различни детски формации и школи ще се състои на 2 юни, неделя, от 10.30 часа на предоставената безвъзмездно от Община Пловдив сцена на площад „Стефан Стамболов“. Водещ на програмата е Ася Антонова от телевизионното предаване „Ася в страната на талантите“. 


Освен на танцовите и музикални изпълнения, зрителите ще имат възможност да разгледат отблизо специализираните екипировка, техника и автомобили на полицията и пожарната. Умения да изпълнява командите на водача си ще демонстрира и служебно полицейско куче. 


Организаторите изразяват признателност към всички, които проявяват съпричастност към каузата и канят гражданите и гостите на града да споделят доброто настроение  от изявата на талантливите малки участници в концерта. 


Парични суми могат да бъдат преведени по сметка на СФСМВР в Обединена българска банка BG24UBBS80021044094440, като за основание се посочи „Благотворителна кампания 2024“.  


Набраните средства от инициативата ще бъдат разпределени по равно на 20 деца до 18-годишна възраст, претърпели тежка загуба на родител – служител в пловдивската полиция или пожарна.
 
 
 

Оцени новината

Оцени новината
3/5 от 2 оценки
3/5 от 2 оценки

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?