3906

Благотворителен бал събра средства за деца, лишени от родителска грижа

Запомняща се благотворителна вечер с вълшебните музикални и танцови изпълнения на деца от Танцово студио „Magnifique“, ученици от балетните и музикални специалности към НУМТИ „Добрин Петков“ и артисти от Опера Пловдив, се състоя в тържествената и аристократична атмосфера на зала „Съединение“ в Историческия музей. Участие взеха и Стилиян Дерменджиев – цигулка, както и Ралица Ботева – клавир.

Благотворителният пролетен бал, който се организира от Танцово студио „Magnifique“ с ръководител и хореограф Нора Маршаха и със съдействието на екипа на Историческия музей с директор Стоян Иванов, бе в подкрепа на децата, лишени от родителска грижа и по случай Деня на танцовото изкуство.

Гости на благотворителната вечер бяха кметът на Пловдив Костадин Димитров, заместник-кметовете Пламен Панов и Владимир Темелков, кметът на район „Тракия“ Георги Гатев, директорът на дирекция „Социална политика“ Веселина Ботева, меценати и общественици. 

„Целта ни е да дадем криле на децата и да ги накараме да повярват в себе си. Надявам се много от тях да направят своите първи стъпки и да намерят пътя към музикалното, танцово и балетно изкуство.

Благодаря на Община Пловдив за подкрепата за тази стойностна кауза. Ние бихме искали да превърнем това събитие в традиция, защото вярваме, че децата са най-голямото богатство“, заяви творческият организатор Нора Маршаха и припомни, че Благотворителният бал се провежда за втори път.

„В динамичното и забързано ежедневие, хората рядко се замислят за тези, които имат истинска необходимост от концентрация на внимание, средства и подкрепа. Сигурен съм, че има много наши съграждани, които ще протегнат ръка и ще помогнат“, посочи Костадин Димитров. 

Директорът на Историческия музей Стоян Иванов приветства присъстващите и изрази увереност, че събитието ще се превърне в традиция.

Великолепният спектакъл, на фона на магична феерия от светлини и цветове, завладя изцяло вниманието на гостите. Сред брилянтните музикални и танцови изпълнения на артистите бяха „Виенски валс“ на Йохан Щраус, арията „Дует на цветята“ от операта „Лакме“ на Лео Делиб, „Танцът на умиращия лебед“ от операта „Карнавал на животните“ на Камий Сен-Санс, „Цигански напеви“ на Пабло де Сарасате, танцът на принцеса Аврора от балета „Спящата красавица“ на Пьотр Илич Чайковски, „Унгарски танц“ от Йоханес Брамс, „Руски валс“ от „Втора Джаз сюита“ на Дмитрий Шостакович, „Чардаш“ от Виторио Монти, „Канкан“ от оперетата на Жак Офенбах „Орфей в ада“, „Полонез“ от операта „Евгений Онегин“ на Чайковски и други. Много аплодисменти получи възпитаничката на НУМТИ „Добрин Петков“ Изабел Табакова за изпълнението си на арфа на музиката от песента „Perfect“ на Ед Шийрън. 

Събитието приключи с джаз в изпълнение на водещите Инна Пепеланова и Владимир Василев. А най-новата музикална формация на Пловдив „Пловдив брас стейшън“ закри благотворителната вечер.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?