71

Благородна мисия: В „Западен“ направиха най-дългата мартеница за пострадалите в Турция и Сирия

За поредна година кметът на район „Западен” Димитър Колев днес взе участие в изработването на най-дългата мартеница в Пловдив. Инициативата е на СУ „Свети Свети Кирил и Методий” и премина под мотото „Да завържем най-голямата мартеница, заедно можем да творим добро“.

Посланието е част от една по-голяма кампания, която се провежда под патронажа на кмета Димитър Колев и е в подкрепа на пострадалите от опустошителните земетресения в Турция и Сирия. Като част от благородната инициатива, ученици от 3 и 4 клас на СОУ „Свети Свети Кирил и Методий“, с подкрепата на ученическия съвет и заедно с деца от градините „Елица“ и „Дружба“ изработиха мартеници.

В продължение на цяла седмица те се продават на благотворителен базар, като средствата от тях ще отидат в помощ на пострадалите от земетресенията. Именно призив за съпричастност отправиха днес учениците, като свързаха белите и червени конци в една обща мартеница – символ на задружните усилия да се твори добро. С тях за поредна година бе и кметът Димитър Колев, който заедно с директора на учебното заведение Таня Николова, учители и ученици от всички класове създадоха рекордната мартеница, обиколила отново цялото училище. В края на традиционната инициатива те си размениха мартенички и си пожелаха здраве, щастие и късмет, след което се върнаха в час.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?