Следвайте ни

Благородна цел в Пловдив: Да осиновим 250 кучета до Коледа

viber icon

250 кучета от Общинския приют за безстопанствени кучета „Приятел завинаги“ в Пловдив може да намерят своите стопани до края на годината.

„За миналата година имаме 151 осиновени кучета. Тази година сме си поставили цел да ги направим 250, като до днешна дата са 92”, обясни д-р Веселин Бекирски от "Зооветеринарен комплекс".

Това стана ясно по време на пролетния панаир на осиновените домашни любимци, който се проведе през уикенда в Цар-Симеоновата градина.

Интересът към събитието беше голям, като на място се събраха много осиновители с техните четириноги.

"Учим хората на любов към бездомните животни, доброволците помагат и се вижда ползата – вече сме пример за цяла България", коментира директорът на общинското предприятие "Зооветеринарен комплекс" Георги Божев.

Той напомни, че само 23 лева се плащат за осиновено куче, кастрирано и ваксинирано. Сумата е за електронен чип и паспорт. Осиновените кучета са освободени от такса за общината.

Ветеринарните лекари д-р Янко Тодоров, д-р Веселин Бекирски и д-р Костадин Шанков, които бяха жури на забавния конкурс за осиновени кучета, раздадоха наградите "Голям дух в малко тяло", "Най-срамежливо куче", "Най-фотогенично куче", избрана беше и медийна звезда сред четириногите. Всички получиха награди, осигурени от Pet Home, общинския зооветеринарен комплекс и дирекция "Екология" при Община Пловдив.

Организаторите обявиха и дарителска кауза - бяха събрани близо 200 лева за закупуване на нови транспортни кошници за котки, необходими за работата на служителите от общинския приют.

Да потърсят куче, което да сподели дома им с трите котки, беше дошло семейството на Славея Петрова, асистент в Пловдивския университет.

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

По-добре да ги изядем

По-добре да ги изядем

16.05.2021 | 20:25

По-добре е да ги изядем

Отговори
2 3
Първом

Първом

17.05.2021 | 04:32

Общинаците и после тех. Наздорове!

Отговори
1 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?