Бизнесът на Георги Тотев: Фирма без оборот купи терена на "Каменица"

Бизнесите на Георги Тотев и участието му в редица дружества и сделки са обект на сериозен публичен интерес от момента, в който брат му Иван Тотев беше избран за градоначалник на Пловдив. Към момента кметският брат е съдружник или собственик в 7 дружества и участва в още 2 обединения и консорциуми. 

„ЕС АЙ ДИВЕЛОПМЪНТ“ ЕООД е най-известното дружество, управлявано от Георги Тотев. Именно с него той закупи по-голямата част от терена на бившата пивоварна "Каменица". За първите две години от съществуването си (2016 и 2017) дружеството публикува нулеви отчети и не реализира приходи, а фирмата е осигурител едва на едно лице. 

За реализирането на мегапроекта Георги Тотев е регистрирал други две дружества - „КАМЕНИЦА ХИЛ РЕЗИДЕНСИС” и „КАМЕНИЦА ОФИС ПАРК”. И двете са създадени през юли 2017 година, като главен акционер в тях е „ЕС АЙ Дивелопмънт“ - собственик на 99.998% от капитала. 

Другото дружество на Георги Тотев е „КОНСОУРС” ЕАД и е създадено през 2018 година. Основната му дейност е посредничество за развиване на аутсорсинг сектора в страната, а наскоро компанията е пререгистрирана на АД.

„ПЛУТОН” ООД пък е създадена през 2010 година в съдружие с Роза Тотева. То е с основен предмет на дейност издателска, печатна дейност, консултантска дейност и широк спектър от дейности в тези области. Според финансовите отчети за 2016 и 2017 година фирмата е реализирала общо скромните 12 хиляди лева оборот.

„КВАЛИФИКАЦИЯ КОНСУЛТ” ЕООД е фирмата, стопанисваща хотел „Империал”. Дружеството е работодател на 130 ​души, по данни на НОИ от септември 2018 година. Това е и единствената фирма от фамилния портфейл на Тотеви, която има сравнително добри приходи. За периода 2014-2017 година фирмата, чийто мениджър е Георги Тотев, декларира нетни приходи от над 24 милиона лева.

Последната фирма на Георги Тотев е „ПЛОВДИВ ТУР” ЕООД. За 2017 година дружеството отчита нетни приходи от продажби в размер на 116 000 лева и се явява осигурител на 1 лице. "ПЛОВДИВ ТУР" е лицензиран туроператор с лиценз РК 01-6926/, издаден от Министерството на икономиката, енергетиката и туризма.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?