49
Следвайте ни

Бизнесмен се бори до дупка за обществена поръчка в Пловдив

viber icon

Известната в Пловдив фирма „Запрянови – 03“  се бори за обществената поръчка за реконструкцията на Дондукова градина. Предприемачът  Вакрил  Запрянов участва в търга за парка, обявен в район „Централен“, но го загуби. Комисията класира на първо място друг изпълнител – „Рестстрой“. 

Запрянови обжалваха в Комисията за защита на конкуренцията /КЗК/, която потвърди решението на кметството като законосъобразно. Предприемачът обаче продължава да настоява, че в процедурата са допуснати нарушения, и обжалва пред Върховния административен съд. 

„Делото във ВАС е насрочено за 12 октомври. Чакаме съдът да се произнесе“, каза кметът на „Централен“ Георги Стаменов.  Възстановяването на парка до Дома на младоженците струва 3,5 млн. лева. Желанието на администрацията едновременно да благоустрои и съседните пространства, включително и ул. „Бетовен“.  

Фирма „Запрянови – 03“  е известна с няколко знакови обекти в Пловдив, включително с реконструкцията на Цар – Симеонова градина. В момента завършва новата детска градина на бул. „Александър Стамболийски“ в район „Южен“ за 200 деца. 

Бизнесменът води още едно съдебно дело – за прословутата зоологическа градина, чийто строеж беше спрян преди шест години и оттогава се руши. Вакрил Запрянов е категоричен, че фирмата му няма вина за принудителното спиране  че община Пловдив е длъжна да изплати  близо 600 000 лева за извършеното строителство.

 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?