Следвайте ни

Бизнесът в "Капана" след инцидента: Не слагайте етикети върху всички заведения

viber icon

Никола Сивков (на снимката), собственик на магазин: 

Нужен е по-добър контрол над правилата

Проблемите в квартала идват не от всички собственици, а от 4-5 отделни места, които подобно на заведението на Пенов системно не спазват правилата и законодателството. Давам пример - в квартала има работещо заведение в обект без Акт 16, а денонощните магазини се превръщат в денонощни открити барове. За да няма подобни инциденти, трябва по-добър контрол при спазването на правилата и реформа на общинските наредби. 

Димитър Райков, съсобственик на заведение:

В квартала работим в разбирателство 

Случилото се през последните дни е изолиран инцидент с човек, който не зачита общия дух на „Капана“. Повечето бизнеси тук работят в разбирателство. Нека да не слагаме етикети върху всички заведения заради скандалното поведение на един собственик. Бъдещето на „Капана“ е свързано с ресторантите, баровете и кафенетата тук. Хората свикнаха, че това е място, което предлага голям набор от заведения. Нека да не забавяме, че тук са и най-високите наеми в града.

Анна Нанова, мениджър на хостел:

Няма къде да се потопиш в автентичния дух

Във всяка туристическа зона в Европа е пълно с кафета и ресторанти, в което няма нищо лошо. Лошото е, че специално в "Капана" се напълни с доста собственици на заведения и ресторанти, които не познават историята на квартала и имат ограничено мислене. Проблем е, че няма една зона, в която да са съсредоточени заведения, и друга, в която можеш спокойно да се потопиш в автентичния дух на "Капана". 

Виктор Анастасов, туроператор:

За туристите е място за обяд или кафе

"Капана" се превърна в задължителна спирка за всеки турист от страната и чужбина. Самата атмосфера на квартала го прави притегателен за посетителите. Голяма част от чужденците, които са идвали обаче, са категорични, че мястото не предлага възможности за устойчив туризъм. Преди дни изпратихме група от Германия, която в края на престоя си беше категорична, че "Капана" е любимото им място за хапване или следобедно кафе.  

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

жената

жената

01.06.2021 | 22:01

Всички заведения трябва да се преместят на друго по-подходящо място, тук не може- живеят хора. има място на гребната база, има място на лаута и може да си определят увеселителна зона и да пият до зори. Следващите кметове трябва да премахнат със сигурност тези многобройни заведения, които пречат на хората да си почиват и да ползват нормално жилищата си, които не са никак евтини. Това, че хората не пуснаха искови молби да осъдят за бездействие общината и отговорните лица с регресни искове не означава, че заведенията трябва да останат в квартала.

Отговори
1 0
Да,ама

Да,ама

31.05.2021 | 19:01

В тая чалга държава няма бъдеще за култура

Отговори
2 0
Капана

Капана

31.05.2021 | 17:15

Бъдещето на Капана, както и на Стария град, трябва да е свързано със занаяти и атмосфера показваща Българската самобитност. Вечер след 22 часа Капана трябва да е тих и спокоен, а не свърталище на пияни и дрогирани примати!

Отговори
6 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?