46

Бизнесът на Пловдив се закани с протести, ако спрат да приемат ПУП-ове

Сдружение "Бизнесът за Пловдив" начело с Илиян Филипов, собственик на фирма "ПИМК", се закани да протестира пред общината и Общинския съвет, ако спре приемането на подробни устройствени планове (ПУП). Илиян Филипов и неговите колеги пристигнаха на пресконференцията на съветниците от "Демократична България" и заявиха, че те спират инвестициите в Пловдив.

Повод за протестите е сигналът на съветниците от ДБ до министъра на регионалното развитие Гроздан Караджов, че Общинският съвет в Пловдив и общината одобряват ПУП-ове, без да е прието изменението на Общия устройствен план на града.

Веселина Александрова от ДБ показа писмо на министъра , в което той напомня, че РИОСВ - Пловдив изиска община Пловдив да изготви екологична оценка на промените, направени в проекта на ОУП по предложенията на гражданите и бизнеса. "Не са изпълнени кумулативно свързаните условия по чл. 133, ал. 7 от ЗУТ, които са задължителни за органа по чл. 133, ал. 8 от ЗУТ, за да разреши изработване на проект за нов подробен устройствен план или на проект за изменение на подробния устройствен план", заявява Гроздан Караджов.

"Ние не спираме инвестициите, а искаме да създадем сигурност, защото в ситуацията на хаоса, при липсата на актуален ОУП, след две - три години могат да съборят сграда, защото тя е построена в нарушение на ЗУТ", каза Веселина Александрова. 

"Вие, вашата група от четирима съветници създава хаос. Спирате абсолютно всичко, включително и общинските инвестиции. Утре, когато общината реши да строи нови детски градини и пътища, ще трябва да направи ПУП, но по ваша логика няма да може. Давате ли сметка как тази ситуация ще се отрази върху гражданите и града?", възмутено попита Илиян Филипов.

"Насочете цялата тази енергия към кмета", препоръча Александрова. 

Съветниците от ДБ  Веселина Александрова, Добромира Костова, Веселка Христамян и Владимир Слатински  са на мнение, че кметът Здравко Димитров и неговият екип демонстрират бездействие, защото се бавят с приемането на изменението на ОУП.

"Кметът вместо да губи време в чудене на кого да вмени грешките на собственото си управление, създаващо незаконосъобразност, да притисне администрацията да си свърши бързо работата и в близките 2-3 месеца да я има изискуемата екологична оценка и така да се „отпуши“ процеса по изработване на подробни устройствени планове. Защото с продължаващото си бездействие кметът блокира всички инвестиционни намерения", коментира Веселина  Александрова. 

Илиян Филипов обаче напомни, че единственият орган, който може да каже дали е законно или не приемането на устройствените планове, е съдът.

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
19 коментара
Иво

Иво

28.04.2022 | 19:43

Гербаво депесарските комуняги не са бизнесът, а пиявиците

Отговори
4 1
АХРЯНОВите незаконни ПУПави строителства са порочни, подкупни, престъп

АХРЯНОВите незаконни ПУПави строителства са порочни, подкупни, престъп

28.04.2022 | 16:49

Незаконното строителство на Столипиново го правят за оцеляване. Незаконното строителство на "ГладАрх" Ахрянов е междуселски бабаитлък на комплексиран Послушник. Греховна суетност и горделивост в нарушение на християнското смирение, етика и добросъвест. Съюзът на архитектите САБ и Камарата КАБ не могат да отпратят на заслужен отдих кмета, народен избраник и любимец. По закон обаче Камарата има прерогативи и длъжност да преценява, да степенува и да отказва правоспособност на “дипломирани” от Тимбукту, от ПУЦ, от РабФак, от Варна/Русе (?!?) практикуващи мутри -независимо колко скъпо са си платили за бумажката. При фрапантни издънки когато подобно на Столипински Цар "творецът" си позволи върху Джамбаз Тепе да съчини и изгради свой незаконен идиологически Excrementus Fecalis Maximus в противоречие с Плана, да запречи за туристите обзорната площадка ВЪЗРАЖДАНЕ и да запечата дворцовите мозайки на върха тогава КАБ може да му отнеме професионалната правоспособност. Може да я намали до селски летни кухни или гаражи/септични ями, колкото да се прехранва. Нашият Град си има Дух =Genius Loci= далеч над сергиджийската суета на ЕСК'2019 с паразитиращите заплатаджийски институции пръкнали се. Patina Nobile, която от преструвките с бетонови "античности" се опростачава безвъзвратно. Главен архитект на Пловдив Ахрянов без Конкурс не е никакъв, даже съгражданин не ни е камо ли Кореняк, а е навлек, доведеник на баскетБОЛЕН кадърник мозъклия, маша, Послушник, кукла на конци за далавери. С престъпните си "ПУП"-чета на коляно не може да постави пред свършен факт ОбщУстрПлан и Града. Не. Заповедта му за назначаване ако КАБ откаже правоспособност се обезсилва, подписите му стават невалидни и против закона и “инжинеринговите” им бумащини ИТН отиват в коша. Камарата КАБ ако не изпълнява основната си, жизнената функция за регулиране на професията а дреме като елитарен клуб с висок членски внос =може да се ...закрие. Както през комунистическо каскет-политиКАЛИНКИ да ни назначават #КОЙ да коли/беси в градоустройството и архитектурата

Отговори
3 0
Батко

Батко

28.04.2022 | 15:54

Бизнесмени на снимката всичките сте за бесилката. Пловдив се превърна в лунен пейзаж от бетонни грозотии заради вас. Скоро и за вас ще дойдем.

Отговори
7 0
Христо Бойкикев

Христо Бойкикев

28.04.2022 | 15:43

Дай България няма по големи смешници от вас паляци

Отговори
2 7
Гргов

Гргов

28.04.2022 | 15:41

Тия малаумници по една лопата в гърба.

Отговори
4 0
Помните ли

Помните ли

28.04.2022 | 15:32

Какво обеща преди десет дни нищото кмет на Пловдив за маршрута за достъп на строителна техника до терена на Куцоглу. Познайте колко се съобразиха инвеститорите с великото кметско разпореждане и откъде минават камионите им сега. А, кмета ги гледа през прозореца и им се радва щото проблема е вече под килима а обещаното му там апартаментче скоро ще доприпка като собственост на някоя от щерките.

Отговори
8 0
ndn

ndn

28.04.2022 | 14:48

Докога тази лакомия ?Какво ще оставите на децата ?БЕТОН?Не се наядохте бе.Не се накрадохте бе.Много мислите за този град а ходите да живеете по Марково.Правите си имения по десет декара а продавате по триста апартамента на три декара.Продавате ги почти на загуба 1000евро квадрата,само и само за да може да плащате на работниците добри заплати и реални осигуровки,за да могат да вземат добра пенсия.Всичко в главите ви е печалба,как не построихте едно училище или една библиотека ей така на загуба,като братята Евлоги и Христо Георгиеви.По една чешма направете поне даром,ама от чешма келепир няма.Друго си е апартаменти и фотоволтаици,там е келепира.Бъдете здрави и с кеф си карайте ролс ройсите и бентлитата те са изкарани с честен труд и са фирмени за да се ползват от всички служители на фирмите,както и именията.

Отговори
13 1
Пловдивчанин

Пловдивчанин

28.04.2022 | 14:23

Бизнесът за Пловдив е ВРЕДНА ЗА ПЛОВДИВ. Те мислят само и единствено за джоба си. Тези на снимката изобщо не им пука за града. Браво на Съветниците от ДБ Веселина Александрова, Добромира Костова, Веселка Христамян и Владимир Слатински. И дано не се пречупят пред тези..., че като гледам натиска е огромен

Отговори
15 2
Владимир Зеленски

Владимир Зеленски

28.04.2022 | 15:39

Какво браво на тези уроди. Гледат като изпуснати от психиатрията. Има и символ с Владимир ЗЕЛЕНСКИ

Отговори
0 3
А този

А този

28.04.2022 | 13:42

"бизнес" велик строителен не се ли замисля малко, че на практика унищожава града?! Защо първо няма ОУП, а после да се правят ПУП-ове?! Защото не им отърва...а така секат поголовно и бетонират всяка възможна тревна площ. Нещастници продажни!!!

Отговори
20 0
Няма ОУП

Няма ОУП

28.04.2022 | 15:22

Заради тия от ДБ . Те прецакват града . Те спъват развитието . 4-ма продажника . Всеки гласоподавател за ДБ първо да погребе децата си после и той да легне до тях .

Отговори
2 7
Смешници

Смешници

28.04.2022 | 12:54

Са тия от ДБ , само гледат да прецакат Пловдив . Нещ@стници . Пак заради тях върнаха ЕО . Всяка стотинка от заплатата си да я дават за свещи и лекарства . Рак да хванат децата им .

Отговори
4 24

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?