Следвайте ни

Бизнесът иска летище Пловдив да стане общинско

viber icon

 

Бизнесът иска летище Пловдив да стане общинско. Местната администрация притежава административния и финансов капацитет, за  да стопанисва аеропорта, убедени са от сдружение „Бизнесът за Пловдив”, където членуват най-големите и успешни компании в региона. От приобщаването на международното гражданско летище към Община Пловдив, биха произтекли редица ползи, смятат оттам. Заедно с генерирането на директен приход към бюджета на общината ще се постигне оптимизиране и развитие на туристическия поток .  Стопанисването на Летище Пловдив от Общината ще доведе икономически ползи поради постоянно и бурно развиващата се индустрия и начинът, по който това се отразява на условията за живот на хората, посочват в отворено писмо мениджърите на големите компании. Те допълват идеята си със създаване на редовни линии градски транспорт, директно до аеропорта, което ще облекчи пътниците и ще намали разходите им по транспорт чрез личен превоз или високи цени на алтернативни транспортни методи. За такава стъпка се говори от години. 

 Не на последно място, по значимост е и създаването на голям брой работни места, които ще осигурят заетост на множество работници и служители от региона, посочват от бизнеса.

Държавата отдавна прави опити да отдаде летище Пловдив на концесия. На последната процедура обаче не се яви нито един кандидат и сроковете бяха удължени от принципала Министерство на транспорта. Новата дата за подаване на оферти е 10 юли т.г.

Вяра Порязова

Вяра Порязова

Журналист - екип "Бизнес"

Вяра Порязова е завършила „Макроикономика” в ПУ. Има 2-годишна специализация по „Икономическа и политическа журналистика” към ФИСН в ПУ и курс към „Европейски стандарти в медиите”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

ама,НЕ

13.05.2020 | 19:30

Ако не го дадат ,трябва да изсипят около 100 милиона за рехабилитация.От 2023 година сертифицирането на летищата в EU ще става само от EASA | European Union Aviation Safety Agency.Ще почне да им пари ,като акциите на "Левски" :)

Отговори
0 0

Да да

13.05.2020 | 18:20

Ама на кукуво лято! Софиянци нямат сметка от това. Докато Пловдив беше Европейска столица на културата, чужденците пристигаха в София със самолет, а в Пловдив идваха за по няколко часа. Затова ви казвам, умишлено летището в Пловдив е доведено до колабс.

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?