49

Бившият зам.-кмет Митко Цветковски: Построих кооперацията на ул. „Шейново” в свой имот

Кооперацията на ул. „Шейново” е построена в мой имот. Този терен съм придобил срещу обезщетение на собствениците и е чиста манипулация да се твърди, че съм построил сградата в чужд имот.

Това заяви бившият зам.-кмет Митко Цветковски по повод публикация, в която „Марица” разказа за абсурдна ситуация в центъра на Пловдив по сигнал на Ангел Гълъбов, един от собствениците на пететажна сграда на ул. "Шейново" 13.

Абсурдът е, че откакто е построена кооперацията, обитателите й нямат достъп до проектираните паркоместа и външната й врата, тъй като те попадат в чуждсъседен имот.  Живеещите на ул. "Шейново" 13  от години минават през частен офис и се надяват Община Пловдив да отчужди терена с площ 40 кв. м за улична регулация, за да могат да го ползват. 

„Нямам никаква вина за този казус и съм спазил проекта”, категорично повтори Цветковски, разгневен, че името му на предприемач е посочено в публикацията. Той допълни, че Общината има правомощия да реши проблема чрез отчуждаване на терена.

Междувременно ни се обади и собственикът на съседния имот Иван Миланов. Оказа се, че преди няколко дни, когато екипът на "Марица" беше на "Шейново", от негово име се е представил негов познат, който заяви, че няма да продаде земята.

„Каквото реши Общината, това ще направим”, уточни Миланов. Той сподели, че спор със съседите за терена се води отдавна.

„Навремето, когато купихме това място, където сега е нашата кооперация, бяхме съгласни частично да се отчужди земята, но Общината не си свърши работата. Минаха 10 години и земята остана наша. Тогава започнаха проблеми с наши съседи.  От 2005-а не е минала година, в която да няма разправии – искаха да плащаме тяхната вода, защото според тях е изтекла по наша вина, за счупени керемиди и за какво ли още не. Подаваха жалби срещу нас до Общината, кметството, полицията, прокуратурата и незнайно защо до дирекцията за местни данъци и такси. В същото време при строежа не е спазено отстояние от имотната ни граница”, описа гледната си точка Иван Миланов. 

Истината си остава една – абсурдният въпрос с отчуждаването на имота, за да има достъп до кооперацията, трябва да бъде решен. Както „Марица” вече писа, шефът на дирекция „Общинска собственост” Николай Аджеларов уверява, че в края на тази или началото на 2023 г. ще започне процедурата по отчуждаване. Имотът е заложен и в Годишната програма за управление на собствеността на Община Пловдив. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Дии

Дии

24.07.2022 | 19:51

И сега понеже бивш властимащ е построил нещо, всички пловдивчани трябва да платим един имот за да могат да си паркират колите. Вероятно дори са си платили парко места на същият този зам кмет -строител - бизнесмен тарикат.

Отговори
8 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?