Следвайте ни

Бившият ректор на УХТ обвинен в конфликт на интереси

viber icon

Конфликт на интереси при доскорошния ректор на УХТ проф. Кольо Динков и двама общински съветници от Асеновград установи Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ), пише Dariknews.

Срещу досегашния ректор на Университета по хранителни технологии Кольо Динков е пуснат сигнал до комисията, че с докладна записка до председателя на Общото събрание на университета, е определил себе си за ръководител на проект по Оперативна програма, като за това е получил и парични възнаграждения. 

Единият от общинските съветници в Асеновград се оказало, че участва в управлението на спортни клубове, финансирани от общината, и е гласувал „за“ общинските субсидии. Другият пък гласувал заплатата на баща си, който бил кметски наместник на асеновградско село. 

Решенията на КПКОНПИ за установяване на конфликт на интереси са неокончателни и подлежат на обжалване пред административните съдилища, съобщават от комисията. 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Бай Ганьо Балкански

14.02.2020 | 03:50

В никакъв случай не твърдя, че бай Кольо Първомайски е корумпиран. Но си го мисля.

Отговори
1 0

ффф

12.02.2020 | 21:39

Колко пари открадна ректора.Не е истина.Нека да направят ревизия на ремонтите на университета и ще открият няколко милиона в джоба му

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?