Следвайте ни

Бившият дом за сираци става център за ранно детско развитие

viber icon

Вдъхват нов живот на бившия дом за сираци „Рада Киркович“ в Пловдив. Социалната услуга, която ще се развива в него обаче, е за ранно детско развитие.

Така общината предоставя за ползване два от етажите на сградата за период от 10 години на фондация „За нашите деца“. Идеята е на едно място да бъдат събрани здравни, образователни и социални услуги, които да подкрепят  децата в нужда.

За целта помещенията трябва да бъдат основно ремонтирани, а на мястото на празните и изпорутени стени ще се появят кабинети за работа с психолог, логопед, социален работник и рехабилитатор.

Рехабилитацията ще се провежда в две стаи, като едната ще бъде за бебета, а другата за деца. Причината е, че новородените изисквали специални грижи. В сградата ще бъде разкрит и музей на институционалната грижа.

Ремонтът ще струва 300 000 лв., като първоначалната сума, която е нужна, за да стартира е 100 000 лв. Към момента са събрани 6115 лв. Това означава, че 293 885 лв. делят фондацията от реализирането на проекта.

Междувременно Консулският клуб ще организира благотворителен базар през май, като половината от приходите ще бъдат дарени за ремонта на Центъра за ранно детско развитие.

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?