71

Бившата Белодробна става център за бежанци от Украйна - гласуват предложението в Общинския съвет

Четириетажната сграда на бившата Белодробна болница на Цариградско шосе се предоставя на украинците, избягали от войната. Предложението на зам.-кмета Пламен Райчев е внесено в Общинския съвет и ще се гласува на сесията в понеделник. 

В момента с тази цел помещенията се почистват и се оборудват. Бежанците също активно участват в привеждането на сградата във вид, подходящ за живеене. 

В мотивите до Общинския съвет Пламен Райчев посочва, че в имота ще се настаняват лица, търсещи и/или получили временна /международна закрила по Закона за убежището и бежанците. 

В предложението не се споменава, че става дума за устройване на украинците. На една от сесиите по време на дебата за предоставяне на хотела на Младежкия център на бежанците от Украйна беше поставен въпрос, че не бива пострадалите от война или каквито и да било други бедствия да се ограничават само за представителите на една националност или на една държава.

Болничните стаи бяха с по три легла, общ санитарен възел и обслужващи помещения - лаборатории, манипулационни, стаи за персонала. 

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
5 коментара
Бежанците да си отива в Украйна!

Бежанците да си отива в Украйна!

14.04.2022 | 14:29

и аз съм бежанец в собствената ми държава, ама за мен на никой не му пука!

Отговори
2 1
Ти си мързелив

Ти си мързелив

14.04.2022 | 14:54

Не си бежанец!

Отговори
1 2
Еййй

Еййй

14.04.2022 | 11:58

Когато имаше нужда от КОВИД сграда, не се мръднахте, сега за бежанци - Вие сте подлоги. Унищожена готова база.

Отговори
2 3
Пешо

Пешо

14.04.2022 | 11:40

А за бедни българи такъв лукс къде може да се направи?

Отговори
2 3
Мешо

Мешо

14.04.2022 | 11:59

Важното е, че тази хубава сграда и още по хубав двор ще се използват за нещо полезно. Дано правителството даде пари да се направи основен ремонт и този общински имот да възкръсне. Не бива на всяко нещо да викаме - уууууууууууууу

Отговори
3 1

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?