46

Бивш шеф на Общинския съвет влиза в битката за кмет на Пловдив

Савина Петкова, бивш председател на Общинския съвет, влиза в битката за кмет на Пловдив. Тя ще бъде и водач на листата за Общинския съвет. Петкова беше регистрирана днес в ОИК – Пловдив заедно с другите кандидатите на партия Българска прогресивна линия. 

До днес кандидатът на партията за кмет на Пловдив беше Веселин Костов, но се оказа, че той не отговаря на изискването за уседналост в общината – шест месеца до изборния ден. „Предложихме кандидатът да бъде сменен и от партията посочиха Савина Петков”, потвърди секретарят на ОИК Калоян Сухоруков. 

Савина Петкова по професия е юрист. Преди години е работила в Община Пловдив, включително като шеф на правна дирекция.  През 2015 г. беше избрана за общински съветник с листата на Реформаторски блок, а след това и за председател на местния парламент , при това - с абсолютното мнозинство – 44 гласа от общо 51 съветници. 

След изтичането на мандата през 2019 г.  Петкова  е участвала в конкурса за омбудсман на Пловдив, но в Общинския съвет не събра достатъчно гласове. Бившата шефка на местния парламент не пропуска нито едно обществено обсъждане, организирано от Община Пловдив, и е в течение на градските проблеми.

 

 

Оцени новината

Оцени новината
1/5 от 1 оценки
1/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Петър В.

Петър В.

26.09.2023 | 07:43

Предаде Здравко, продаде се на Тотев. Сега познайте кой я прати в партията на Таки- пак Тотев.

Отговори
1 3
Кейси

Кейси

25.09.2023 | 22:12

Колкото омбудсман стана толкова и съветник ще стане. Тази жена как пък не си намери мястото. Прелита от партия на партия и от конюнктура на конюнктура. Такава безпринципност не носи перспективи.

Отговори
1 5

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?