1553

Бивш шеф на МВР-Пловдив оглави ГД "Национална полиция"

Бившият шеф на полицията в града под тепетата Атанас Илков оглави Главна дирекция "Национална полиция". Това потвърдиха пред "Марица" сигурни източници от МВР.

Илков заема временно позицията, след като досегашният шеф Станимир Станев бе назначен за заместник-главен секретар на МВР.

Атанас Илков е роден на 20.12.1964 година в Пазарджик. Завършил е висшето си образование Югозападния университет „Неофит Рилски” в Благоевград и е магистър по право. Специализирал е в Международните академии по правоприлагане в Будапеща и Розуел, Ню Мексико.

Постъпва в системата на МВР през 1987 г. Кариерата му преминава през РДВР-Пазарджик в Криминална полиция, началник сектор „Оперативно обслужване на местата за лишаване на свобода“, началник на сектор в ДНСП, началник на отдел “Криминална полиция” към ГДКП.

През месец юли 2016 г. е назначен като началник на отдел “Криминална полиция” при ОДМВР – Пловдив, година по-късно оглавява ОДМВР-Пловдив. От юли 2019 г. оглавява ОДМВР-Кърджали, а от 2020 г. ЦСПП-Казанлък. Със заповед на министъра на вътрешните работи от 02. 08. 2021 г. е преназначен за зам.-директор на ГДНП.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Алоо

Алоо

04.01.2022 | 20:35

Тоя не е ли за пенсия? Кой го подпира?

Отговори
2 2

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?