Следвайте ни

Бивш "морски вълк" бори наводнения в мазето

viber icon

Пловдивчанинът Георги Трифонов, който живее на ул. "Иларион Макриополски" 64, вече десет години безуспешно се бори с наводненията в мазетата на кооперацията.

При по-силните дъждове водата в избите се вдига до страховитото ниво 1,40 метра. "Проблемите започнаха през 2009 г., но тогава водата стигаше 15 см. С времето ситуацията става все по-тежка и се опасяваме, че ще дойде момент, в който  първите етажи ще се озоват под вода", притеснява се Трифонов. 

Преди да се пенсионира, той е бил моряк. Като корабен механик два пъти е обиколил земното кълбо, пътувал е до морските пристанища на Западна Европа, Аржентина, Бразилия. Преди това е добивал злато в Монголия.

Разказва, че му се е налагало да преодолява много сериозни трудности. "Оказа се обаче, че най-трудното е да се преборя за смяна на канализационните тръби в района на жилищния блок, които сега не могат да поемат дъждовете", коментира Трифонов. 

Почти всяка година бившият "морски вълк" пише молби от името на живеещите в четирите входа, но все си удря на камък. От район "Централен" и Община Пловдив отговарят, че трябва да изчакат да се построи Южният обходен колектор в "Кючук Париж", който да поеме част от обратните води. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?