Следвайте ни

Битката за ул. "Даме Груев" стигна до финала, ще махат дървета

viber icon

Пловдивска фирма „Пътинженеринг” печели търга за разширение и реконструкция на ул. „Даме Груев”, която свързва бул. „Македония” и Кукленско шосе в район „Южен”.  Прогнозната цена, обявена от Община Пловдив, е 6,5 млн. лева без ДДС.

В търга са участвали девет фирми, сред които са  „Трейс груп”, „ИСА 2000”, „Драгиев и ко”.   По закон две седмици се дават на кандидатите  за обжалване на класирането, един месец – за сключване на договора с избраната фирма.  Предполага се, че през декември, най-късно в началото на 2021-ва  година, ще могат да  започнат строителните работи.  Преди това обаче трябва да се премахнат дърветата от двете страни на тясната павирана улица, тъй като попадат в разширението.

Според оглед, направен от специалисти по озеленяване, дърветата  са стари, а вместо тях ще се засадят фиданки.

Проектът предвижда две платна с по две ленти. „Даме Груев” се разширява с едно платно и засяга четири частни имота.   Те са по 60 кв. метра, не са застроени и не  вярвам да има проблем, коментира кметът на район "Южен" Костадин Язов.

Вместо паваж ще има асфалт, преди това ще се подменя подземната инфраструктура. Строителните работи ще вървят в три етапа и ще стартират от бул. „Македония”  до ул. „Охрид”. „Пътинженеринг” е добре позната като  изпълнител  на улични ремонти в Пловдив.  Строителите от тази фирма са реконструирали бул. „Васил Априлов” от Пещерско шосе до бул. „Шести септември”. В момента работят по подмяна на ВиК съоръжения по проекта за воден цикъл в "Кършияка".

 

 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Чен

Чен

01.11.2020 | 20:21

Пичсга , пичага ,не си фобре със ждравето .Тази улица е планирана за ремонт преди 16 г, Явно тогава не си бил роден или имаш проблем с главата . Да знаеш шезофриниятс е лоша болест .

Отговори
1 3
Пичага

Пичага

01.11.2020 | 18:30

Поредната простотия ! Булевард от никъде за никъде ! Там живее кметчето ... иска да си оправи уличката ! Смешник ! Оправи "БУЛЕВАРД" Ал. Стамболийски и го свържи с квартал Тракия !

Отговори
3 4

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?