Следвайте ни

Биха ваксина на коминочистача Христос, който е кадем за пловдивчани ВИДЕО/СНИМКИ

Вече 56 обитатели на Дома за стари хора "Св. Василий Велики" са имунизирани

viber icon

Популярният сред пловдивчани коминочистач Христос се оказа сред първите обитатели на Дома за стари хора „Свети Василий Велики“ в Пловдив, които бяха ваксинирани срещу коронавирус. Той получил инжекцията още вчера заедно с още 29 събратя по съдба, а днес имунизираните вече станаха 56. "Чувствам се отлично, нищо не ме боли", похвали се местния Черен Петър, смятан от всички за кадем. 

Точно в  12:50 часа днес с ваксини в ръцете пристигнаха медиците  от  "МБАЛ "Свети Пантелеймон", за да продължат имунизацията.

От общо 160 възрастни, които живеят в дома, 60 са заявили желание да се боцнат, за да придобият антитела и да са защитени от коронавируса.

„Започнахме с по-подвижните, а сега ваксинираме тези, които са в лежащо отделение. Имунизираните вчера бяха наблюдавани през целия ден от нашите медицински сестри. Всички се чувстват много добре, няма изразени странични ефекти до момента. Дори казаха, че не е било болезнено“, каза Марина Петрова, която е специалист социални дейности в Дом за стари хора Св. „Василий Велики“.

Във вторник първа се престраши да се боцне Зорка Аджимян. Преди да й бъде поставена инжекцията обаче подписа декларация за съгласие, а на влизане подари букет от кокичета на медиците. Букет имаше и за директора на дома Нина Христова.

„През юни съм си правила ваксина за пневмония, не знам има ли значение“, попита Зорка специалистите. След като се оказа, че това не е проблем медиците й измериха кръвното налягане (135/80) и температурата.

После се пристъпи и към имунизацията. „Това е един от начините да се предпазим от това заболяване, никога пред мен не е стоял въпросът дали да се ваксинирам, или не. Учудвам се как някои хора могат да се съмняват в ефикасността", заяви поредната обитателка на дома, чийто ред за инжекция дойде. 

Благодарение на  мерките предприети от ръководството и персонала в  дома за стари  хора "Свети Василий Велии", от началото на пандемията досега, не е допусната зараза от коронавирус. Трима негови обитатели  са били инфектирани по време на престоя си в болнични заведения. Преди време една жена е показала симптоми на зараза, но веднага е била поставена в изолатора. Предстои да се имунизират и 16 души от персонала на дома.

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Към  редакцията!

Към редакцията!

02.02.2021 | 18:04

Христос- с ударение върху И или с ударение върху О.?

Отговори
0 3
Юлия

Юлия

02.02.2021 | 16:47

Стига с тези прос.отии. Призивът ви е неграмотен. Като не разбирате нищо, не пишете тези глупости.

Отговори
6 5
НЕ СЕ ВАКСИНИРАЙТЕ (ТРОВЕТЕ)

НЕ СЕ ВАКСИНИРАЙТЕ (ТРОВЕТЕ)

02.02.2021 | 16:37

Тровенето продължава

Отговори
10 8

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?