Следвайте ни

Биг Брадър гони жриците на любовта от подлеза до Централна гара

viber icon

Видеокамери ще бъдат монтирани, след като в Община Пловдив намерят средства за доставка и монтаж на техниката

За въвеждането на видеонаблюдение в подлеза под Централна гара настояват наемателите на магазини.  Те са внесли подписка с искането за Биг Брадър в ОП „Общински пазари”, което стопанисва имота.

„Вечер подлезът се превръща в сборище на клошари, пияници и сутеньори, а направо на стълбището към гарата жриците на любовта обслужват клиенти. Това е недопустимо, защото преминаването по това пешеходно пространство става не само неприятно, но и опасно”,  твърдят търговците.

Наемателите допълват, че откакто подлезът е предоставен за управление  на „Общински пазари”, повече се следи за чистотата. Но на работниците често се налага да събират камари боклук и празни бутилки от бира, разхвърляни по пода и на стълбищата. През деня пък под булеварда се шири просия.

„И аз имам  желание да сложим камери в този подлез. Това ще бъде направено веднага след като получа разрешение от Община Пловдив”, коментира директорът на „Общински пазари” Запрян Тодоров.

Запрян Тодоров

Видеокамери вече са монтирани в другата част на подлеза - под жп ареала, който е отдаден на концесия на фирма „Централна гара - Пловдив”. Според търговците там никой от нарушителите не смее да припари.

В общинската част на подлеза предстои ремонт и вече са сменени лампите. В квартала около гарата предполагат, че жриците на любовта очевидно са се преместили в подлеза, след като полицията успя най-после да ги изгони от тъй наречената алея на любовта на бул. „Христо Ботев”. Преди години и на това място бяха монтирани камери, свързани в Центъра за видеонаблюдение на "Общинска охрана".  

Районната администрация на "Централен" вече оборудва с камери подлезите на Чифте баня, срещу Водна палата и под бул. "Санкт Петербург" в Съдийски квартал, както и откритата сцена в арт зоната на бул. "Марица -юг". Според кмета на района Георги Стаменов вандалите се стреснаха от видеонаблюдението и вече не правят зулуми.  

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?