Следвайте ни

Библията бори доматите на незаконните сергии

viber icon

Незаконното тържище в източната част на Четвъртък пазара се сдоби с нова екстра - щайга, на която се продава и безплатна религиозна литература. Тя е между касетките с чушки и лозови листа. Книгите са на Кичка Пулева, която предлага и градински домати. „Библията е по-важна от доматите”, казва тя. Книгите й са на адвентистка тематика, като сред тях е и тухлата на Уолтър Файт, който твърди, че до едно поколение Христос ще се върне при нас.


„Никой не може да се справи с този незаконен пазар. Всяка седмица се занимаваме с него ​- разгоним „търговците”, наложим глоби и след нас те сядат отново на плочките”, оплака се директорът на ОП „Общински пазари” Стефан Султанов. Той изброява прегрешенията на търговците - няма и помен от касови бележки, не се плаща нито тротоарно право, нито такса за сергия. За капак, след тях остава куп мръсотия.

От две години се пишат писма до НАП и до Общинския инспекторат. Резултатът е, че досега Националната агенция по приходите е наложила глоби на три възрастни жени заради липса на касови бележки. За да си платят актовете от по 500 лева, всеки месец им удържат от пенсиите. 

Общинският инспекторът също е написал десетки актове. За последните два месеца оттам всеки ден изпращат по един инспектор. Пазил плочките около час и зад гърба му веднага изниква тържището с щайгите. Глобите трудно се събират. „Голяма част от нарушителките не са от Пловдив, а от села, които са в други общини. Така могат да влачат глобите с години”, обяснява Султанов. 

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?