Следвайте ни

Библиотеки на открито радват посетителите в две зони за отдих в кв. „Гагарин”

Инициативата е на кмета на район „Северен“ Стоян Алексиев и „Сити Пропъртис” ЕООД

viber icon

Нови къщички за книги радват жителите на район „Северен". Свободните библиотеки са разположени в парка до детските площадки на ул. „Борба" и на ул. „Милеви скали", зад СОУ „Никола Вапцаров".

От тези своеобразни библиотеки на открито всеки може да вземе книга и след като я прочете, да я върне в „Библиотеката“. Може и да остави своя книга.

„Тук са от две седмици. Когато дойдем с децата в парка, те си  избират книжка и заедно четем с удоволствие”,  разказва майка, довела двама малчугани на детската площадка на „Борбите“.

„Първоначално заредихме "къщичките" с интересни книги за най-малките, включихме и такива с игрови елементи и познавателна история. На следващия ден, когато минах да ги видя, в тях вече имаше оставени нови книги. Хората от квартала явно харесаха инициативата и вече се намират четива за всички възрасти. Ще подкрепяме всяка подобна инициатива на районната администрация”, коментира Симона Стехова -  мениджър „Продажби" в „Сити Пропъртис" ЕООД.

Инициаторите се надяват, че живеещите в кв. „Гагарин” ще прекарат приятни мигове с предоставените книги, ще опазят направеното с любов и ще го обогатят.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?