2374
Следвайте ни

Безплатно тестват общински съветници за COVID-19

viber icon

Зелен сертификат или тест за COVID- 19 се изисква от общинските съветници на днешната сесия. Решението е взето от председателския съвет заради нарастващия брой на заразените.  

За съветниците, които нямат нито сертификат, нито са успели да си направят тест, ще се предлага безплатно тестване на входа малко преди началото на сесията. Услугата се заплаща от бюджета. 

„Предполагам, че поне две трети от съветниците имат зелен сертификат“, каза председателят на местния парламент Александър Държиков. Самият той още преди няколко месеца се е имунизирал. 

В дневния ред на сесията има 24 точки. Групата на Кауза Пловдив иска да се отмени  решението, с което ул. „Ген. Данаил Николаев“ е включена в синя зона. Мотивът на съветниците е, че повечето от хората, които живеят на тази и на съседните улици  са против платеното паркиране, което вече е въведено.  

Местният парламент ще разглежда предложението на администрацията да отхвърли искането на концесионера на лятното кино „Орфей“ за удължаване на договора, тъй като противоречи на закона.

Сцената  в подножието на Сахаттепе  е предоставена за стопанисване на  ЕТ „Ванеса – Иванка Колева“. Договорът с фирмата, сключен за срок от 20 години, изтича. 

Според закона за концесиите срокът може да се удължи, но само при условие, че той не може да бъде по-дълъг от една трета  от срока, посочен в договора.  Мотивът на община - Пловдив за отказа е, че първоначално концесията е била учредена за 15 години, но веднъж вече е удължена до 20 със споразумение.

Фирмата беше приела общинския имот в много лошо състояние и инвестира  над 100 000 лева. Според зам.-кмета Пламен Панов   сцената  в Дома на културата „Борис Христов“ не стига , графикът е запълнен, а с лятното кино „Орфей“ ще има още една възможност за проявите, планирани в Културен календар.  В общината са убедени, че  по-добре ще стопанисват  имота.

За социално – слаби ще бъдат гласувани еднократни финансови помощи. Общо 14 000 лева се разпределят под формата на подпомагане и за пловдивчани с репродуктивни проблеми.

Снимка от Наташа Манева

 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (6)

ФОНЧО

ФОНЧО

09.11.2021 | 09:52

ЕЕЕЕ Т АР/КАТ ФОНЧОВЦИ.... БО.К.ЛУЦИ НАГЛИ ...

Отговори
2 0
И ПРЕЗЕРВАТИВИТЕ МОЛЯ...

И ПРЕЗЕРВАТИВИТЕ МОЛЯ...

09.11.2021 | 09:35

А ПРЕЗЕРВАТИВИ ЩЕ ИМ ДАВАТЕ ЛИ БЕЗ ПАРИ !!!

Отговори
2 0
ЗАЩО....???

ЗАЩО....???

09.11.2021 | 09:32

КАКЪВ СРАМ САМО Е ТОВА РЕШЕНИЕ !!!! А ХОРАТА ПРИНУДЕНИ ДА ИМ ИЗПЪЛНЯВАТ ПРИУМИЦИТЕ ТЪ.ПИ ЩЕ СИ ПЛАЩАТ ПО 15ЛВ ЗА ДА ОТИДАТ НА РАБОТА.... ВЕДНАГА ДА ГИ ПОДГОНИМ С ТОЯГИТЕ ТАМ В САМАТА ОБЩИНА..... СКОРО ЧУХ ЧЕ ДЕЦАТА НА ОБЩИНАРИТЕ ПОЛЗВАТ КОРТОВЕ НА СТАДИОН ПЛОВДИВ БЕЗПЛАТНО....МОЖЕ ЛИ ДА И КАЖЕТЕ ЗАЩО???? ТОВА ЛИ СА НОВИТЕ АКТИВНИ БОРЦИ ?!?!

Отговори
2 0
ЗАЩО....???

ЗАЩО....???

09.11.2021 | 09:29

А- А БАБА МИ И МАЙКАМИ С ПО 370 ЛВ ПЕНСИЯЩЕ СИ ГИ ПЛАЩАТ И ЩЕ ПЛАЩАТ НА ТЕЗИ БЕЗПОЛИЗНИ ТВАРИ...ЗАЩО???? ПАРКИНГИ БЕЗ ПАРИ ТЕСТОВЕ БЕЗ ПАРИ Е КОЕ СИ ПЛАЩАТ....???!!?!

Отговори
2 0
Защо ?

Защо ?

09.11.2021 | 09:09

Защо не си плащат сметките сами? Хора, гледайте за кого гласувате. Аман от тарикати. То май други няма. Далавера му е майката.

Отговори
2 0
Тариката

Тариката

09.11.2021 | 08:18

Горките ,бедните общински съветници получаващи пари за не вършене на работа нямат пари да си платят теста.ОСТАВКА

Отговори
4 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?