Следвайте ни

Без платeни паркоместа на ул. "Пере Тошев" след протест

viber icon

Пространството пред блока на ул. "Пере Тошев" 101-107 остава свободно за паркиране след протест на живеещите в четирите входа. Те са събрали над 70 подписа срещу заповедта на районната администрация в "Южен", според която мястото е отредено за платено паркиране по общинската наредба. 

"Миналата седмица дойдоха работници и започнаха да разчертават пред блока. Показаха заповед, според която трябва да оформят паркинг и да монтират скоби, а след това местата да се разиграват на търг срещу заплащане", разказа Елена Христевска, която живее на адреса. Според нея обаче схемата, която Общината е обявила преди няколко месеца, не съответства на местата, които преди дни служителите маркирали временно с боя. Според Христевска ситуираните паркоместа първоначално са били обявени в зоната срещу блока, където преди време е имало временни гаражи, а не пред него. 

 “Общината не може да събира средства от моята собственост. Недопустимо е без разрешение на собствениците с нотариални актове, каквито сме ние, да се правят такива схеми. Подадох веднага жалба към Община Пловдив”, посочи пловдивчанката, която участва в организирания протест. На среща с гражданите дойде новият кмет на район "Южен" Костадин Язов, който реши въпроса на място.

“Отменям заповедта. Ще оставим пространството за свободно паркиране. Ще подготвим общинския терен отсреща и при възможност ще изградим паркинг за платено паркиране на мястото на старите гаражи. Това ще стане, след като бъде осигурено финансиране", обяви Костадин Язов. Той обаче предупреди, че новият паркинг ще е малък и няма да може да осигури места за всички, които са подали заявления за платено паркиране. До момента те са над 20.  

 

Автор: Кристина Гайдаджийска

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?