Следвайте ни

Брутално: Куче нахапа зверски пловдивчанка, докато си хвърля боклука

viber icon

Бездомно куче нападна и нахапа 23-годишна пловдивчанка на метри от блока й. Жената по чудо се е отървала без разкъсвания по ръката от зъбите на песа.  Кървавата сцена се е разиграла на улица "Иван Гарванов" 28 в Кючук Париж миналата седмица, малко преди 8 часа сутринта.

Пострадалата Румяна обясни пред "Марица", че по никакъв начин не е провокирала агресия от страна на кучето. Отишла да изхвърли боклука и както обикновено оставила остатъците от храна до контейнера за котките. Изведнъж, докато още била приклекнала до казана,  се втурнало голямо черно куче и връхлетяло върху нея. В опит да се предпази сложила ръцете пред лицето си, но помиярът здраво захапал лявата й ръка.

 „​Издърпа ми със зъби лявата ръка и ме разтресе, сложих си дясната ръка пред очите, после хвана и нея. Направи ми цели дупки. Опитвах се да се измъкна, но близо 15 минути не искаше да ме пусне. Направо цялата ми ръка беше в устата му. Уплаших се, че може да ми я откъсне и да остана инвалид или да ми обезобрази лицето“, връща лентата за преживения кошмар Румяна. От устата на бездомното куче излизала бяла пяна. По думите й в боклука нямало месо или кокали, само стар хляб и няколко картофени кюфтета. Предполага, че помиярът е бил озлобен или гладен.

По време на инцидента улицата била пуста, а по терасите нямало никого. „Не съм викала. Само плачех и се тресях, защото много ме болеше. Още преди да ме пусне, спрях да си усещам лявата ръка. Толкова дълго стискаше, че само се чудех дали ръката ми е цяла“, разказва Румяна. Ужасната болка продължила около 5 часа.

За щастие, се разминала само с множество рани от нахапване. От по-сериозна травма я е спасило якето, с което е била облечена. Веднага щом се отскубнала от озверелия пес, избягала във входа. Там видяла, че ръцете й са в кръв и на дупки. Потърсила лекарска помощ в близката болница, където обработили раните и й били инжекция против тетанус и бяс.

Според Румяна районът, където живее, е спокоен, бездомни кучета почти нямало и затова е много изненадана от нападението. Виждала е черния пес и друг път, но се е държал кротко. За 4-те години, в които живее там дори не й се е случвало да я ръмжи помияр. В паниката не е успяла да види дали животното е било маркирано. В непосредствена близост до мястото на инцидента се намира детска градина и училище.

Снимки: Атанас Кънев

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (11)

cyber

cyber

05.05.2020 | 22:00

за последните 20 години държавата пропиля много пари за кучетата с абсолютно никакъв ефект,кучетата се маркират само връщат се и продължават да се размножават безконтролно-това ги прави постоянен източник на пари за фирмите които трябва да решат проблена.Просто никога няма да бъде решен-като циганите,партиите държат да са проблемни,прости и гладни и когато им потрябват за изборите е знаете.В тази лисича дупка наречена държава няма интерес да се решават проблеми които носят много пари-тоест мутрите ни управляват.

Отговори
6 0
Хишник

Хишник

05.05.2020 | 21:02

Има решение, в тавата с кисело зеле, и люти чушки!

Отговори
6 0
юлия

юлия

05.05.2020 | 08:29

В цивилизования свят няма понятие като бездомно животно. Там всичко е с чипове и ясни стопани. Не мразя животните, но наистина се въдят безконтролно.

Отговори
22 3
Гост

Гост

05.05.2020 | 04:08

Спрете да насаждате омраза към животните. Само в България има такава злоба и жестокост към всичко което е живо. Лично съм бил свидетел как двукраки от всякаква възраст проявяват жестокост към животинки и ги дразнят. А после се оплакват и лъжат най-нагло че нищо не са направили и те е така реагирали без нищо. Българите просто сте гадно племе. Което за щастие с тази раждаемост скоро ще изчезне. Не заслужавате да ви има.

Отговори
11 30
българка

българка

05.05.2020 | 16:49

на тебе,драги,ти пожелавам да те нахапе такова куче и твоите роднини, за да повярваш,а ди се намали популацията на злобари и гадняри!

Отговори
14 8
Една

Една

05.05.2020 | 22:13

А аз ти пожелавам тебе да нахапе.Да се намали популацията на такива "българки" като теб!...

Отговори
4 4
оъо;'о

оъо;'о

04.05.2020 | 21:57

Песовете не обичат някои етноси.

Отговори
25 7
Люк

Люк

04.05.2020 | 20:14

Опасни песове не трябва да има по улиците. Към 8 да няма хора, трябва де е много безлюден района.

Отговори
24 4
Котка

Котка

04.05.2020 | 23:08

Не безлюден - спокоен; това е една от най-спокойните улици в района.

Отговори
13 2
мхм

мхм

04.05.2020 | 18:59

Тая куха лейка да вземе да нахрани жовотинката, не да се оплаква...

Отговори
14 39
Гост

Гост

05.05.2020 | 11:21

Дано някоя такава 'мила' животинка ти изяде не функциониращия мозък.

Отговори
5 7

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?