49
Следвайте ни

Бездомник с катетър избяга от болницата, откриха го на Бунарджика

viber icon

Бездомен мъж с вкаран катетър напусна самоволно болницата и тръгна из града. Здравословното му състояние не е позволявало да бъде изписан, и въпреки това той е избягал от лечебното заведение. Открит е от социални работници на една пейка на Бундарджика.

Тази година бездомниците ще влизат в приюта с 25 места в Пловдив, както и в центъра за временно настаняване, който бе открит през август 2019 година. Това каза зам.-кметът по “Спорт, младежки дейности и социална политика” Георги Титюков.

Работи се в координация с дирекцииите „Социално подпомагане” и „Здравеопазване”в. Преди да бъдат настанени в приют или център за временно настаняване, бездомните хора трябва да бъдат тествани за ковид и ако са положителни, да отидат първо в болница. Тези дни 75-годишна жена е показала положителен резултат.

За проблема с бездомните през зимата се разчита на 40-те едностайни жилища на ул. „Владая”. Преди седмица сградата достигна до кота 0.

Разчита се да се завърши в началото на март 2023 година за да може да поеме бездомни още от зимата на 2023.

„Услугата е важна, когато е студено. В сградата на „Владая” има зала за срещи на първия етаж и при една много по студена зима точно нея ще превърнем в голяма спалня за хора в нужда”, каза Титюков.

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

пиши го жертва на ковид

пиши го жертва на ковид

16.12.2021 | 17:49

Смятай, как "лекуват" тук!

Отговори
0 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?