Следвайте ни

Бездомници превзеха пловдивски парк СНИМКИ

viber icon

Парк в район „Южен“ потъна в мръсотия, след като стана обиталище на бездомници и пияници. За това сигнализират живеещите в на ул. „Студенец“, в чийто край се намира зеленият терен. По кадастър мястото е с площ малко под 2,5 декара и точно заради това в квартала му викат „Малкия парк“. 

Тук не е косено и е покрито с буйни диви треви. Алеите са от стари пловдивски павета, които са неравни и опасни за възрастните хора. На много места гъста трева расте между камъните.

Всеки квадратен метър от тях е покрит със семки – все едно се е провиждало световно първенство по люпенето им.

В кошчетата за боклук има бутилки и стари обувки. Хората се оплакват, че работничките от „Чистота“ метат само страничните тротоари и никога не чистят алеите в парка. 

„Паркът съществува от 10 години и никога досега не е бил в толкова занемарен вид“, разказва Пламена Иванова. Преди 8 месеца на подобно неравно място тя пада и си чупи капачката. Дава 1200 лева за операция, поставят й импланти, била е обездвижена 3 месеца и след това е ходила с проходилка. „Хората ми казват да осъдя общината за това – още се чудя“, казва г-жа Иванова. 

В Малкия парк има малка детска площадка. Точно там вечерно време се събират бездомници и пияници, и мястото става още по-отблъскващо.

65-годишната Антоанета от Пазарджик пътува през ден дотук за да гледа внучката си. „Имаме детска площадка, но не смеем да водим децата там, а на една много по-далечна. Страх ни е малките да не се заразят с нещо“, казва тя.

Думите й подкрепя живеещата в близкия блок Цонка. "Много странни хора идват вечерно време тук", споделя жената.

От ОП „Чистота“ обещаха да се заемат с почистването на парка. „Още утре ще го въведем в ред“, казаха от предприятието. Оттам съобщиха, че дори по обяд работниците им са се натъкнали на група пловдивчани, консумиращи големи количества алкохол.

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?