Следвайте ни

Бездомници окупираха гарата в Пловдив

viber icon

Шест - седем бездомници нощуват в чакалнята на Централна гара, а през деня кръстосват града. Никой не носи маска, не се знае дали изобщо се мият и къде, и как си спазват личната хигиена, която сега е особено важна. Страхуваме се, че разнасят заразата, споделиха служители, които обслужват пътниците. Те допълват, че са денонощно на гарата. 

Четири пъти  на ден в чакалнята и помещенията се прави дезинфекция, но се притесняваме, потвърди служителката от "Информация".

Институциите трябва да вземат мерки и да приберат бездомните в приют или социален дом, настояват железничари. В чакалнята  кротко беше седнала на пейка и жена на средна възраст - миловидна и спретната, с няколко найлонови торби до нея. Служителите на гарата разказват, че от два месеца нощува при тях. 

Немка съм, отвърна на руски език със силен акцент  жената в отговор на репортерския въпрос  за къде пътува. Трябва да имаме търпение - това беше единствената фраза, която тя повтаряше. Категорично отказа да бъде снимана, нито обясни каква е причината да се озове в чужда град и без покрив над главата. 

Бездомник спеше навън на пейка. И той е "квартирант" на гарата. С един крак е и върви с патерици. На двете спирки на автогара - юг  почиваха  още двама несретници. Единият беше заспал, другият хранеше гълъби с трохи. 

До днес нямаше отменени влакове от гара Пловдив

 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?