Следвайте ни

Минимална такса в детските градини за март

viber icon

Родителите ще платят минимална такса за детска градина за месец март. За малчуганите от 1 и 2 група няма да се начислява постоянната такса от 20 лева.

Ако децата са имали присъствие в първите две седмици на март, ще платят пропорционално за посетените дни. Такива указания получиха родителите в късния следобед днес. Промяната е във връзка с извънредното положение и е официализирана със заповед на кмета Здравко Димитров от 30.03.2020.

Дължимите суми могат да бъдат преведени по банков път или Изипей до 6 април по сметката на съответната детска градина. За нея родителите трябва да се информират предварително. Като основание за плащане трябва да се посочи: такса за март 2020, като задължено лице – името на детето, а в графата „наредител” – трите имена на вносителя на сумата. Много от градините ще бъдат отворени за  по няколко часа за периода, в който се събират дължимите такси. Това също е вариант за майки и татковци, които нямат опит с банкови преводи

Вяра Порязова

Вяра Порязова

Журналист - екип "Бизнес"

Вяра Порязова е завършила „Макроикономика” в ПУ. Има 2-годишна специализация по „Икономическа и политическа журналистика” към ФИСН в ПУ и курс към „Европейски стандарти в медиите”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Стоян

31.03.2020 | 20:48

За периода на карантината се обсъжда вариант да се намаля таксите.АБЕ управници,не може ли да съберете от вашите заплати пари и да платите вие за децата?

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?